Лауда без длаке о возачима Ф1!

Возачи у Формули 1 су егоцентрична го...! „Мораш бити такав ако хоћеш да будеш шампион. Не постоје пријатељства у овом послу, то је најстарије правило“, поручио је легендарни аустријски аутомобилиста.

Остали спортови 15.04.2015 | 13:40
Лауда без длаке о возачима Ф1!

Троструки шампион Формуле 1 осуо је паљбу наследницима! Ники Лауда, бивши аустријски ас и садашњи почасни председник Мерцедес Мекларена, поручио је да су данашњи возачи у светском шампионату Формуле 1 „егоцентрична го...“ и да је једини начин да успете у том послу тај да немате пријатеље међу ривалима. Такође, он је говорио и о односу Луиса Хамилтона са својим колегом из Мерцедеса, Ником Розбергом, који га је недавно оптужио да ради у интересу Себастијана Фетела...

Легендарни Лауда није био нимало „нежан“ према млађим генерацијама које су га наследиле.
„Ако сам први иили други, онда ме не занима да ли постоји неки конфликт док год је Фетел трећи. Тако они размишљају. Са моје тачке гледишта, једна ствар је јасна – Луис (Хамилтон) имао је пол позицију и контролисао је трку од почетка до краја, тако да око тога не би требало да буде спора. Наравно, сви ће они бити себични на стази. Ти момци... ја их зовем ’егоцентрична го...’ и мораш бити такав ако хоћеш да будеш шампион. То је најстарије правило. Не постоје пријатељства у том послу. Возачи морају да се боре и то је то“, поручио је Аустријанац.

Када је реч о недавном сукобу између Ника Розберга и Луиса Хамилтона који је вођен путем медија, Лауда каже да разуме Немца и његове фрустрације због чињенице да је у сенци сјајног Британца. Но, свађа поменуте двојице га не брине док год су резултати ту.
„Смириће се Нико. Дефинитивно боли када те стално побеђује колега из тима. Када ме је својевремено добијао Алан Прост нисам био нимало срећан. С друге стране, Нико је неко ко се врло брзо подигне и сва срећа па је трка у Бахреину већ идуће недеље. Наравно, Луис гризе, јер је талентован за то, али и Розберг уме да буде убитачан ако нањуши шансу“, додаје Лауда.

Коментари / 0

Оставите коментар