Lauda bez dlake o vozačima F1!

Vozači u Formuli 1 su egocentrična go...! „Moraš biti takav ako hoćeš da budeš šampion. Ne postoje prijateljstva u ovom poslu, to je najstarije pravilo“, poručio je legendarni austrijski automobilista.

Ostali sportovi 15.04.2015 | 13:40
Lauda bez dlake o vozačima F1!

Trostruki šampion Formule 1 osuo je paljbu naslednicima! Niki Lauda, bivši austrijski as i sadašnji počasni predsednik Mercedes Meklarena, poručio je da su današnji vozači u svetskom šampionatu Formule 1 „egocentrična go...“ i da je jedini način da uspete u tom poslu taj da nemate prijatelje među rivalima. Takođe, on je govorio i o odnosu Luisa Hamiltona sa svojim kolegom iz Mercedesa, Nikom Rozbergom, koji ga je nedavno optužio da radi u interesu Sebastijana Fetela...

Legendarni Lauda nije bio nimalo „nežan“ prema mlađim generacijama koje su ga nasledile.
„Ako sam prvi iili drugi, onda me ne zanima da li postoji neki konflikt dok god je Fetel treći. Tako oni razmišljaju. Sa moje tačke gledišta, jedna stvar je jasna – Luis (Hamilton) imao je pol poziciju i kontrolisao je trku od početka do kraja, tako da oko toga ne bi trebalo da bude spora. Naravno, svi će oni biti sebični na stazi. Ti momci... ja ih zovem ’egocentrična go...’ i moraš biti takav ako hoćeš da budeš šampion. To je najstarije pravilo. Ne postoje prijateljstva u tom poslu. Vozači moraju da se bore i to je to“, poručio je Austrijanac.

Kada je reč o nedavnom sukobu između Nika Rozberga i Luisa Hamiltona koji je vođen putem medija, Lauda kaže da razume Nemca i njegove frustracije zbog činjenice da je u senci sjajnog Britanca. No, svađa pomenute dvojice ga ne brine dok god su rezultati tu.
„Smiriće se Niko. Definitivno boli kada te stalno pobeđuje kolega iz tima. Kada me je svojevremeno dobijao Alan Prost nisam bio nimalo srećan. S druge strane, Niko je neko ko se vrlo brzo podigne i sva sreća pa je trka u Bahreinu već iduće nedelje. Naravno, Luis grize, jer je talentovan za to, ali i Rozberg ume da bude ubitačan ako nanjuši šansu“, dodaje Lauda.

Komentari / 0

Ostavite komentar