Нико, Фетел и Луис за историју Ф1!

Возачи Мерцедеса Луис Хамилтон и Нико Розберг, односно Себастијан Фетел у Ферарију су исписали нове странице историје на недељној трци за Велику награду Кине.

Остали спортови 14.04.2015 | 10:20
Нико, Фетел и Луис за историју Ф1!

Њих тројице су се постарали да први пут у 65 година Формуле 1 тројица истих возача буду на подијуму на прве три трке сезоне.

Хамилтон је славио у Аустралији и Кини, а био другопласирани у Малезији, када је славио Фетел, који је на преостале две трке био на најнижем степенику победничког постоља. Розбергу су тако остала друга места на првој и трећој трци, а треће на другој.

Хамилтон је на путу до 35. тријумфа у каријери био најбржи на свим слободним тренинзима и квалификацијама, а такође је уписао и најбржи круг трке. Британац је тако у Шангају комплетирао седми ‘хет-трик’ у каријери, освајањем пол позиције, најбржим кругом и победом на трци, чиме се изједначио са својим идолом Аертоном Сеном и легендарним Албертом Аскаријем.

У овом тренутку, по тим статистичким параметрима испред Хамилтона су Михаел Шумахер (22), Џим Кларк (11), Хуан Мануел Фанђо (9), Алан Прост (8) и Себастијан Фетел (8).

Овогодишњи шампионат Формуле 1 наставља се већ у недељу трком за Велику награду Бахреина на стази “Сакир”.

Коментари / 0

Оставите коментар