Niko, Fetel i Luis za istoriju F1!

Vozači Mercedesa Luis Hamilton i Niko Rozberg, odnosno Sebastijan Fetel u Ferariju su ispisali nove stranice istorije na nedeljnoj trci za Veliku nagradu Kine.

Ostali sportovi 14.04.2015 | 10:20
Niko, Fetel i Luis za istoriju F1!

Njih trojice su se postarali da prvi put u 65 godina Formule 1 trojica istih vozača budu na podijumu na prve tri trke sezone.

Hamilton je slavio u Australiji i Kini, a bio drugoplasirani u Maleziji, kada je slavio Fetel, koji je na preostale dve trke bio na najnižem stepeniku pobedničkog postolja. Rozbergu su tako ostala druga mesta na prvoj i trećoj trci, a treće na drugoj.

Hamilton je na putu do 35. trijumfa u karijeri bio najbrži na svim slobodnim treninzima i kvalifikacijama, a takođe je upisao i najbrži krug trke. Britanac je tako u Šangaju kompletirao sedmi ‘het-trik’ u karijeri, osvajanjem pol pozicije, najbržim krugom i pobedom na trci, čime se izjednačio sa svojim idolom Aertonom Senom i legendarnim Albertom Askarijem.

U ovom trenutku, po tim statističkim parametrima ispred Hamiltona su Mihael Šumaher (22), Džim Klark (11), Huan Manuel Fanđo (9), Alan Prost (8) i Sebastijan Fetel (8).

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se već u nedelju trkom za Veliku nagradu Bahreina na stazi “Sakir”.

Komentari / 0

Ostavite komentar