Карлос: Хоћу да будем као Загало!

Чувени леви бек Бразила открио која му је највећа жеља у тренерској каријери.

Фудбал 13.04.2015 | 18:40
Карлос: Хоћу да будем као Загало!

Као играча памтимо га по фантастичном шуту и неодбрањивим слободним ударцима, а видећемо да ли ће и као тренер успети да остави свој печат у светском фудбалу.

За сада, највећи успех Роберта Карлоса у тренерској каријери је пето место у првенству Турске са Сиваспором, у сезону 2013/2014.

Омалени Бразилац тренутно је на клупи Акхисара, са којим је далеко од зоне испадања, али и од пласмана у Европу - на 11. месту турске Суперлиге.

Жељени домет 42-годишњег Роберта Карлоса је, ипак, много даљи него добар учинак у Турској.

"Циљ ми је да тренирам репрезентацију Бразила. Знам да је дуг пут преда мном и зато не журим, нити желим да стављам неки временски оквир када би то могло да се догоди", изјавио је Карлос за "Фолха де Сао Пауло".

Као репрезентативац своје државе, Роберто Карлос је освојио Светско првенство 2002, Копа Америка 1997. и 1999, Куп конфедерација 1997. и разне друге трофеје...

Од националног тима се, међутим, опростио после осуде дела навијача, који су га сматрали једним од главних криваца за елиминацију са Мундијала у Немачкој, 2006, када је Бразил у четвртфиналу поражен од каснијег финалисте Француске.

"Не постоји незадовољство са моје стране када је у питању репрезентација Бразила. Све што сам доживео играјући за национални тим било је невероватно, чак 14 година сам био репрезентативац и освојио многе трофеје. Ентузијаста сам по питању повратка у селекцију Бразила једног дана".

Роберто Карлос је истакао да му играчко искуство много значи у тренерском послу, а као тренера чији би ниво волео да достигне, истакао је Марија Лоба Загала са којим је сарађивао у прошлости.

Загало је као играч освојио Светско првенство 1958. и 1962, затим као селектор 1970. и онда као технички директор 1994.

Коментари / 0

Оставите коментар