Karlos: Hoću da budem kao Zagalo!

Čuveni levi bek Brazila otkrio koja mu je najveća želja u trenerskoj karijeri.

Fudbal 13.04.2015 | 18:40
Karlos: Hoću da budem kao Zagalo!

Kao igrača pamtimo ga po fantastičnom šutu i neodbranjivim slobodnim udarcima, a videćemo da li će i kao trener uspeti da ostavi svoj pečat u svetskom fudbalu.

Za sada, najveći uspeh Roberta Karlosa u trenerskoj karijeri je peto mesto u prvenstvu Turske sa Sivasporom, u sezonu 2013/2014.

Omaleni Brazilac trenutno je na klupi Akhisara, sa kojim je daleko od zone ispadanja, ali i od plasmana u Evropu - na 11. mestu turske Superlige.

Željeni domet 42-godišnjeg Roberta Karlosa je, ipak, mnogo dalji nego dobar učinak u Turskoj.

"Cilj mi je da treniram reprezentaciju Brazila. Znam da je dug put preda mnom i zato ne žurim, niti želim da stavljam neki vremenski okvir kada bi to moglo da se dogodi", izjavio je Karlos za "Folha de Sao Paulo".

Kao reprezentativac svoje države, Roberto Karlos je osvojio Svetsko prvenstvo 2002, Kopa Amerika 1997. i 1999, Kup konfederacija 1997. i razne druge trofeje...

Od nacionalnog tima se, međutim, oprostio posle osude dela navijača, koji su ga smatrali jednim od glavnih krivaca za eliminaciju sa Mundijala u Nemačkoj, 2006, kada je Brazil u četvrtfinalu poražen od kasnijeg finaliste Francuske.

"Ne postoji nezadovoljstvo sa moje strane kada je u pitanju reprezentacija Brazila. Sve što sam doživeo igrajući za nacionalni tim bilo je neverovatno, čak 14 godina sam bio reprezentativac i osvojio mnoge trofeje. Entuzijasta sam po pitanju povratka u selekciju Brazila jednog dana".

Roberto Karlos je istakao da mu igračko iskustvo mnogo znači u trenerskom poslu, a kao trenera čiji bi nivo voleo da dostigne, istakao je Marija Loba Zagala sa kojim je sarađivao u prošlosti.

Zagalo je kao igrač osvojio Svetsko prvenstvo 1958. i 1962, zatim kao selektor 1970. i onda kao tehnički direktor 1994.

Komentari / 0

Ostavite komentar