Видео: Бициклисти замало изгинули од воза!

Нимало наивна сцена виђена је на бициклистичкој трци у Француској, на којој је јако мало недостајало да некога од такмичара удари воз.

Остали спортови 13.04.2015 | 19:40
Видео: Бициклисти замало изгинули од воза!

Стаза на деоници Париз-Рубе на једном делу прелази преко железничких шина, а баш у тренутку када су такмичари почели да је прелазе, наишао је воз и спуштена је рампа.

Велики део такмичара међутим није желео да се заустави, већ је, немарећи на велику опасност, наставило да се провлачи између рампи испред наилазећег воза.

Узадуд су полицајци на моторима покушавали да их зауставе, пошто је већина ипак прешла пругу, а тек мањи део је остао да гледа путнички воз, који је прелетео само неколико секунди пошто су њихови ривали прошли.

Правила су таква да су такмичари обавезни да се зауставе у оваквим и сличним ситуацијама, и сви који то нису урадили морали би бити кажњени финансијски или дисквалификовани са трке.

Ипак, ни организатори трке Париз-Рубе нису желели да се придржавају правила, и како би избегли евентуалне контроверзне одлуке и казнили некога ко није прошао „испод” рампе, одлучили су једноставно да зауставе први групу док је она друга не сустигне.

Коментари / 0

Оставите коментар