Video: Biciklisti zamalo izginuli od voza!

Nimalo naivna scena viđena je na biciklističkoj trci u Francuskoj, na kojoj je jako malo nedostajalo da nekoga od takmičara udari voz.

Ostali sportovi 13.04.2015 | 19:40
Video: Biciklisti zamalo izginuli od voza!

Staza na deonici Pariz-Rube na jednom delu prelazi preko železničkih šina, a baš u trenutku kada su takmičari počeli da je prelaze, naišao je voz i spuštena je rampa.

Veliki deo takmičara međutim nije želeo da se zaustavi, već je, nemareći na veliku opasnost, nastavilo da se provlači između rampi ispred nailazećeg voza.

Uzadud su policajci na motorima pokušavali da ih zaustave, pošto je većina ipak prešla prugu, a tek manji deo je ostao da gleda putnički voz, koji je preleteo samo nekoliko sekundi pošto su njihovi rivali prošli.

Pravila su takva da su takmičari obavezni da se zaustave u ovakvim i sličnim situacijama, i svi koji to nisu uradili morali bi biti kažnjeni finansijski ili diskvalifikovani sa trke.

Ipak, ni organizatori trke Pariz-Rube nisu želeli da se pridržavaju pravila, i kako bi izbegli eventualne kontroverzne odluke i kaznili nekoga ko nije prošao „ispod” rampe, odlučili su jednostavno da zaustave prvi grupu dok je ona druga ne sustigne.

Komentari / 0

Ostavite komentar