Нови Сад: Седам минута тишине за невине

Новосађани су данас у 15 сати на Тргу слободе исказали поштовање према погинулима у хеликоптерској несрећи и апеловали на власт да саопшти истину.

Србија 12.04.2015 | 19:46
Нови Сад: Седам минута тишине за невине

Акција "Седам минута тишине за невине" одржана је у Новом Саду са циљем да се упути апел представницима власти да се, пре свега породицама страдалих, али и јавности, саопшти истина о паду војног хеликоптера који се срушио током спасилачке акције 13. марта.

Ћутањем против ћутања. Седмоминутна тишина у знак сећања на седам изгубљених живота, да би се спасио један, дечији. Тишина као протест због тога што надлежни још не саопштавају рпаву истину о паду хеликоптера.

Акцију су подржали и чланице Удружења летача жена Србије. У оставке одговорних оне не верују.

"Мада, и да поднесу оставке њих вратити неће. То је једна грешка која ће се памтити од како је ваздугхопловства", наводе из овог удружења.

Новосађани су спонтано почели, сваке недеље, да организују акцију "Два минута тишине". Тако исказују бунт и протест према општем лошем стању у Србији.

Претходну акцију посветили су Тијанином закону. Настављају са новим.

"Из недеље у недељу ми ћемо имати неку нову тему, али из недеље у недељу ми ћемо понављати све претходне теме, док се све оне, које смо ми поменули, не реше", каже Александар Јовановић.

Конкретних реакција носилаца власти, према којима је акција "Два минута тишине" и усмерена, још није било.

"Фидбек у неком званичном смислу немамо, али знам да полако и они полако почињу да се интересују, чему ово окупљање, због чега тишина. Могу само да им поручим да дођу, да виде, па ће сазнати", наводи Јовановић.

Прва следећа прилика да то и сазнају је следећа недјеља, тачно у 15 сати, на новосадском тргу. Новосађани се тада два минута ћутати због поплава и питања докле се стигло са превентивном одбраном од поплава.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар