Novi Sad: Sedam minuta tišine za nevine

Novosađani su danas u 15 sati na Trgu slobode iskazali poštovanje prema poginulima u helikopterskoj nesreći i apelovali na vlast da saopšti istinu.

Srbija 12.04.2015 | 19:46
Novi Sad: Sedam minuta tišine za nevine

Akcija "Sedam minuta tišine za nevine" održana je u Novom Sadu sa ciljem da se uputi apel predstavnicima vlasti da se, pre svega porodicama stradalih, ali i javnosti, saopšti istina o padu vojnog helikoptera koji se srušio tokom spasilačke akcije 13. marta.

Ćutanjem protiv ćutanja. Sedmominutna tišina u znak sećanja na sedam izgubljenih života, da bi se spasio jedan, dečiji. Tišina kao protest zbog toga što nadležni još ne saopštavaju rpavu istinu o padu helikoptera.

Akciju su podržali i članice Udruženja letača žena Srbije. U ostavke odgovornih one ne veruju.

"Mada, i da podnesu ostavke njih vratiti neće. To je jedna greška koja će se pamtiti od kako je vazdughoplovstva", navode iz ovog udruženja.

Novosađani su spontano počeli, svake nedelje, da organizuju akciju "Dva minuta tišine". Tako iskazuju bunt i protest prema opštem lošem stanju u Srbiji.

Prethodnu akciju posvetili su Tijaninom zakonu. Nastavljaju sa novim.

"Iz nedelje u nedelju mi ćemo imati neku novu temu, ali iz nedelje u nedelju mi ćemo ponavljati sve prethodne teme, dok se sve one, koje smo mi pomenuli, ne reše", kaže Aleksandar Jovanović.

Konkretnih reakcija nosilaca vlasti, prema kojima je akcija "Dva minuta tišine" i usmerena, još nije bilo.

"Fidbek u nekom zvaničnom smislu nemamo, ali znam da polako i oni polako počinju da se interesuju, čemu ovo okupljanje, zbog čega tišina. Mogu samo da im poručim da dođu, da vide, pa će saznati", navodi Jovanović.

Prva sledeća prilika da to i saznaju je sledeća nedjelja, tačno u 15 sati, na novosadskom trgu. Novosađani se tada dva minuta ćutati zbog poplava i pitanja dokle se stiglo sa preventivnom odbranom od poplava.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar