"Русија и даље шаље трупе у Украјину"

Русија, упркос споразуму о прекиду наоружања, очито и даље шаље трупе и оружје у источну Украјину, што НАТО схвата као грубо кршење споразума из Минска, пише "Франкфуртер алгемајне цајтунг" (ФАС) у недељном издању.

Свијет 12.04.2015 | 11:31
"Русија и даље шаље трупе у Украјину"

"Ми и даље видимо руску подршку сепаратистима кроз наоружање, трупе и обуку. Русија још увек покреће трупе и наоружање преко отворене границе ка Украјини", саопштио је НАТО за ФАС.

У наоружање, о коме говори НАТО, спадају тенкови, оклопна возила, артиљерија и ваздушни одбрамбени системи.

Из НАТО је наглашено да ту, такође, спадају и модерни тенкови, типа Т-80 и Т-90, при чему, како прецизира ФАС, бројке значе годину производње.

Лист указује да "сепаратисти располажу са више руског наоружања него раније" и да "НАТО одбија да спекулише о интенцијама сепаратиста" и не жели да "прихвати једно даље проширење њихове области".

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Неко мисли

12.04.2015 12:40

Руси мисле да је свако дијете па мозе сваког варати.Стално истице како није ни уста умјесан а ради другације.И вуце и другога за нос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рома

12.04.2015 13:47

Ста је спорно, јуце послала Канада, скоро Американци послали наорузање. Обука се мора врсити и на једној и на другој страни, да би се рат продузио, сто је вјероватно циљ великих сила.

ОДГОВОРИТЕ