"Rusija i dalje šalje trupe u Ukrajinu"

Rusija, uprkos sporazumu o prekidu naoružanja, očito i dalje šalje trupe i oružje u istočnu Ukrajinu, što NATO shvata kao grubo kršenje sporazuma iz Minska, piše "Frankfurter algemajne cajtung" (FAS) u nedeljnom izdanju.

Svijet 12.04.2015 | 11:31
"Rusija i dalje šalje trupe u Ukrajinu"

"Mi i dalje vidimo rusku podršku separatistima kroz naoružanje, trupe i obuku. Rusija još uvek pokreće trupe i naoružanje preko otvorene granice ka Ukrajini", saopštio je NATO za FAS.

U naoružanje, o kome govori NATO, spadaju tenkovi, oklopna vozila, artiljerija i vazdušni odbrambeni sistemi.

Iz NATO je naglašeno da tu, takođe, spadaju i moderni tenkovi, tipa T-80 i T-90, pri čemu, kako precizira FAS, brojke znače godinu proizvodnje.

List ukazuje da "separatisti raspolažu sa više ruskog naoružanja nego ranije" i da "NATO odbija da spekuliše o intencijama separatista" i ne želi da "prihvati jedno dalje proširenje njihove oblasti".

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Neko misli

12.04.2015 12:40

Rusi misle da je svako dijete pa moze svakog varati.Stalno istice kako nije ni usta umjesan a radi drugacije.I vuce i drugoga za nos.

ODGOVORITE
Name

roma

12.04.2015 13:47

Sta je sporno, juce poslala Kanada, skoro Amerikanci poslali naoruzanje. Obuka se mora vrsiti i na jednoj i na drugoj strani, da bi se rat produzio, sto je vjerovatno cilj velikih sila.

ODGOVORITE