Лијепа кожа и после педесете

Када жена уђе у менопаузу, смањена производња хормона мења физиологију коже, нарочито протеина колагена који је под контролом естрогена.

Мода и љепота 12.04.2015 | 08:29
Лијепа кожа и после педесете

ДА ли сте знали да у првих пет година менопаузе жена изгуби готово трећину колагена у кожи? Иако се опадање касније значајно успорава, првих неколико година углавном делују изузетно негативно на младост и лепоту коже.

Када жена уђе у менопаузу, смањена производња хормона мења физиологију коже, нарочито протеина колагена који је под контролом естрогена. Резултат је убрзани губитак чврстоће, волумена и еластичности, појава дубоких бора.

Поједине жене се одлучују за хормонску терапију да би продужиле младост и лепоту, али је много контроверзних мишљења стручњака да ли узимање вештачких хормона може да угрози здравље. Зато је можда боље да се младолик изглед постигне тако што ћете да се придржавате ових савета...

* За чишћење лица и скидање шминке употребљавајте само производе који не садрже агресивне састојке попут сапуна, јер исушују кожу. Најбоље је да изаберете препарате на биљној бази - нежне гелове, пене или водице, а за суву кожу хранљиво млеко за чишћење. Користите само тонике или лосионе који не садрже алкохол, имају природне екстракте или антиоксиданте који ће тонирати, освежити и хидрирати кожу.

* За очување младости коже неопходно је да редовно уклањате одумрле ћелије нежним пилинзима, па лице неће бити суво и уморно. Урадите пилинг бар једном недељно јер то ће подстаћи производњу колагена и појачати циркулацију кисеоника на кожи.

* Одаберите креме богате антиоксидансима и хидратантним састојцима попут хијалуронске киселине, која ће попунити боре и вратити кожи пуноћу, а истовремено и успорити даље старење. Користите производе са природним уљима попут бадема, јојобе, авокада, маслине.

* Једно од најмоћнијих оружја против старења свакако су хидратантне креме са минималним заштитним фактором СПФ 15. Не само да спречавају настанак пега и флека, већ и избељују већ постојеће.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар