Црногорац украо идентитет Вучићу!

Драгослав Јоксимовић из Будве је вођа групе која је фалсификованим личним картама отварала фирме и прала новац, преноси Курир. Једна од жртава је и Андреј Вучић.

 

Србија 11.04.2015 | 14:27
Црногорац украо идентитет Вучићу!

Полиција је јуче ухапсила 16 људи, осумњичених да су украли идентитет Андреју Вучићу, брату премијера Александра Вучића, и на његово име отворили фантомску фирму „Асомакум“.

Ова група је, на основу фалсификованих личних карти, основала још шест фантомских фирми и преко њих, разним финансијским малверзацијама, прала новац и оштетила буџет за око 300.000 евра.

Сви ухапшени јуче су саслушани, а за двоје осумњичених још се трага. Хапшења су извршена у неколико градова Србије - Београду, Новом Саду, Јагодини...

Криминална пирамида

Двојица ухапшених, Драгослав Јоксимовић из Будве и Александар Јовић из Београда, сумњиче се да су директно обављали послове преко фирме „Асомакум“, која се водила на Андреја Вучића. То предузеће је, према подацима из Агенције за привредне регистре, основано 16. марта 2010, на адреси Студентска 15, Београд. У међувремену је ушло у блокаду за 22 милиона динара.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да се ухапшени сумњиче за кривична дела злоупотреба положаја и прање новца.

- Сви осумњичени обухваћени су истражним поступком, а терете се да су оштетили буџет Србије, али и нанели штету грађанима чији су идентитет злоупотребили, укључујући Андреја Вучића, брата премијера Србије - рекао је Стефановић.

ЖИВКОВИЋ ПОКРЕНУО АФЕРУ

Све време у средишту ове афере био је Андреј Вучић, али не као њен актер, већ као једна од жртава крађе идентитета. У јавност је ова прича доспела кад је лидер Нове странке Зоран Живковић изјавио да је брат премијера Србије власник фантомске фирме за прање новца. Иначе, Андреј Вучић је 2010, док је још на власти био ДС, био на разговору у Пореској управи због фирме „Асомакум“. Тад је, међутим, закључено да та фирма нема везе с њим и да је основана на основу лажне личне карте на његово име.
Чињенице

ФАНТОМСКЕ ФИРМЕ

- Асомакум
- Амур пројект д. о. о.
- Атрабан
- Амагнгас
- Асрапњефт
- Атавар инвест
- Амур гас

Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДрПига

11.04.2015 13:04

Сад це и Додик са ПАПКАРИМА исто тако реци да им је неко крао идентитет да неби одговарали за своја злодјела

ОДГОВОРИТЕ