Crnogorac ukrao identitet Vučiću!

Dragoslav Joksimović iz Budve je vođa grupe koja je falsifikovanim ličnim kartama otvarala firme i prala novac, prenosi Kurir. Jedna od žrtava je i Andrej Vučić.

 

Srbija 11.04.2015 | 14:27
Crnogorac ukrao identitet Vučiću!

Policija je juče uhapsila 16 ljudi, osumnjičenih da su ukrali identitet Andreju Vučiću, bratu premijera Aleksandra Vučića, i na njegovo ime otvorili fantomsku firmu „Asomakum“.

Ova grupa je, na osnovu falsifikovanih ličnih karti, osnovala još šest fantomskih firmi i preko njih, raznim finansijskim malverzacijama, prala novac i oštetila budžet za oko 300.000 evra.

Svi uhapšeni juče su saslušani, a za dvoje osumnjičenih još se traga. Hapšenja su izvršena u nekoliko gradova Srbije - Beogradu, Novom Sadu, Jagodini...

Kriminalna piramida

Dvojica uhapšenih, Dragoslav Joksimović iz Budve i Aleksandar Jović iz Beograda, sumnjiče se da su direktno obavljali poslove preko firme „Asomakum“, koja se vodila na Andreja Vučića. To preduzeće je, prema podacima iz Agencije za privredne registre, osnovano 16. marta 2010, na adresi Studentska 15, Beograd. U međuvremenu je ušlo u blokadu za 22 miliona dinara.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da se uhapšeni sumnjiče za krivična dela zloupotreba položaja i pranje novca.

- Svi osumnjičeni obuhvaćeni su istražnim postupkom, a terete se da su oštetili budžet Srbije, ali i naneli štetu građanima čiji su identitet zloupotrebili, uključujući Andreja Vučića, brata premijera Srbije - rekao je Stefanović.

ŽIVKOVIĆ POKRENUO AFERU

Sve vreme u središtu ove afere bio je Andrej Vučić, ali ne kao njen akter, već kao jedna od žrtava krađe identiteta. U javnost je ova priča dospela kad je lider Nove stranke Zoran Živković izjavio da je brat premijera Srbije vlasnik fantomske firme za pranje novca. Inače, Andrej Vučić je 2010, dok je još na vlasti bio DS, bio na razgovoru u Poreskoj upravi zbog firme „Asomakum“. Tad je, međutim, zaključeno da ta firma nema veze s njim i da je osnovana na osnovu lažne lične karte na njegovo ime.
Činjenice

FANTOMSKE FIRME

- Asomakum
- Amur projekt d. o. o.
- Atraban
- Amagngas
- Asrapnjeft
- Atavar invest
- Amur gas

Izvor: Kurir

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

DrPiga

11.04.2015 13:04

Sad ce i Dodik sa PAPKARIMA isto tako reci da im je neko krao identitet da nebi odgovarali za svoja zlodjela

ODGOVORITE