Живе на крекеру дневно!

Лаура Велс, плус сајз модел открила је какве екстремне дијете држе модели када се припремају за Недељу моде.

Мода и љепота 11.04.2015 | 06:57
Живе на крекеру дневно!

Са Лауром је за време Недеље моде у Њујорку радило 14 лепотица које су важиле за "тање" моделе током мандата у Њујорку. Како наводи Лаура, њихов агент им је наредио да држе дијету која подразумева само један крекер дневно и неколико чаша воде.

- То иде до крајњих граница, најекстремније могуће. Не једе се храна, само тај крекер и вода све док се не заврши Недеља моде. То не само да је нездраво за тело већ и ментално није добро - рекла је Лаура за женски "Wееклy"

Она је додала да она сама једе здраво, вежба али признаје себи дозволи "посластицу" па с времена на време попије чашу вина.

- Све то радим, а опет, имам посао као модел. Спадам у плус сајз моделе, а све се упоређују са мном, јер радим шта волим, а и једем шта ми се једе - рекла је она.

Она је све ово испричала за медије само дан након што је у Француској усвојен закон о забрани претерано мршавих модела на Недељи моде у Паризу.

Такође, по овом закону, агенти који запосле екстремно мршаве манекенке могу добити казну. Овај закон усвојен је 3. априла.

Потез Француске, са својом модном и луксузном индустријом у вредности од неколико десетина милијарди евра, долази након сличне забране од стране Израела донесен 2013. године, док се друге земље, као што су Италија и Шпанија, ослањају на добровољне кодексе понашања ради заштите моделе.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар