Žive na krekeru dnevno!

Laura Vels, plus sajz model otkrila je kakve ekstremne dijete drže modeli kada se pripremaju za Nedelju mode.

Moda i ljepota 11.04.2015 | 06:57
Žive na krekeru dnevno!

Sa Laurom je za vreme Nedelje mode u Njujorku radilo 14 lepotica koje su važile za "tanje" modele tokom mandata u Njujorku. Kako navodi Laura, njihov agent im je naredio da drže dijetu koja podrazumeva samo jedan kreker dnevno i nekoliko čaša vode.

- To ide do krajnjih granica, najekstremnije moguće. Ne jede se hrana, samo taj kreker i voda sve dok se ne završi Nedelja mode. To ne samo da je nezdravo za telo već i mentalno nije dobro - rekla je Laura za ženski "Weekly"

Ona je dodala da ona sama jede zdravo, vežba ali priznaje sebi dozvoli "poslasticu" pa s vremena na vreme popije čašu vina.

- Sve to radim, a opet, imam posao kao model. Spadam u plus sajz modele, a sve se upoređuju sa mnom, jer radim šta volim, a i jedem šta mi se jede - rekla je ona.

Ona je sve ovo ispričala za medije samo dan nakon što je u Francuskoj usvojen zakon o zabrani preterano mršavih modela na Nedelji mode u Parizu.

Takođe, po ovom zakonu, agenti koji zaposle ekstremno mršave manekenke mogu dobiti kaznu. Ovaj zakon usvojen je 3. aprila.

Potez Francuske, sa svojom modnom i luksuznom industrijom u vrednosti od nekoliko desetina milijardi evra, dolazi nakon slične zabrane od strane Izraela donesen 2013. godine, dok se druge zemlje, kao što su Italija i Španija, oslanjaju na dobrovoljne kodekse ponašanja radi zaštite modele.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar