Петнаестогодишњак измислио да је отет

К. Ј. (15), који је у среду пронађен у ваљевском селу Дивци везан пертлама крај коловоза, скоро 70 километара од куће, највероватније је измислио причу.

Србија 10.04.2015 | 22:20
Петнаестогодишњак измислио да је отет

К. Ј. (15), који је у среду пронађен у ваљевском селу Дивци везан пертлама крај коловоза, скоро 70 километара од куће, највероватније је измислио причу да је отет. Он је током своје авантуре стопирао неколико аутомобила, а када је стигао у Дивце, уплашио се и измислио да су га отели маскирани мушкарци у црном аутомобилу.

Дечак је нестао у уторак око 9.30, када је са две другарице током великог одмора кренуо у продавницу. У потрази која се не памти у владимирачком крају учествовало је читаво село Пејиновић, где дечак последње четири године живи у хранитељској породици Миољуба и Светлане Стефановић. Дете је тражило и стотину полицајаца са два пса трагача. Пронађен је следећег дана око 4.15 како лежи на магистралном путу у селу Дивци.

- Обишли смо рејон пречника 20 километара. Траг детета се завршавао у Шабачкој Каменици, око 17 километара од Пејиновића. Он нема родитеље, али смо мислили да га је отео неко од фамилије. Помишљали смо и на најгоре, да су га отели трговци људима или крадљивци органа - прича један од мештана још увек видно узнемирен.

Иако су сви одахнули када је дечак пронађен, за истражне органе права мистерија тек почиње. У првој изјави полицији, дечак је рекао да су га у аутомобил црне боје увукли људи са маскама и да се више ничега не сећа. Већ са првим саслушавањима школских другова, комшија и чланова породице у којој је смештен, прича креће у другом правцу.

- Сазнали смо да је дечак раније често спомињао да ће побећи од хранитеља. Они су према њему били веома пажљиви, имао је добре услове за живот, али га је очигледно психички оптерећивала епилепсија од које је пре неколико месеци оболео - прича наш извор из истраге.

Још нису познати разлози зашто је Кристијан довео на ивицу нервног слома своје хранитеље и где се тачно запутио. Како незванично сазнајемо, дечак је од Пејиновића до Диваца променио неколико аутомобила. Када је пред зору стигао надомак Ваљева, уплашио се од реакције хранитеља, смислио причу да је отет, па се везао пертлама од патика и чекао да га неко пронађе.

ДОСАД НИЈЕ БИЛО ПРОБЛЕМА

У ЦЕНТРУ за социјални рад у Владимирцима кажу да су срећни што је дете брзо пронађено. Истичу да од 1. августа 2011. године када је смештен код породице Стефановић, није било никаквих проблема. У овој установи наводе да су социјални радници и у среду и четвртак обишли дете у ваљевској болници и да су се уверили да је добро. О томе шта ће даље бити са дечаком нису могли да коментаришу.

(Вечерње новости)

Коментари / 0

Оставите коментар