Petnaestogodišnjak izmislio da je otet

K. J. (15), koji je u sredu pronađen u valjevskom selu Divci vezan pertlama kraj kolovoza, skoro 70 kilometara od kuće, najverovatnije je izmislio priču.

Srbija 10.04.2015 | 22:20
Petnaestogodišnjak izmislio da je otet

K. J. (15), koji je u sredu pronađen u valjevskom selu Divci vezan pertlama kraj kolovoza, skoro 70 kilometara od kuće, najverovatnije je izmislio priču da je otet. On je tokom svoje avanture stopirao nekoliko automobila, a kada je stigao u Divce, uplašio se i izmislio da su ga oteli maskirani muškarci u crnom automobilu.

Dečak je nestao u utorak oko 9.30, kada je sa dve drugarice tokom velikog odmora krenuo u prodavnicu. U potrazi koja se ne pamti u vladimiračkom kraju učestvovalo je čitavo selo Pejinović, gde dečak poslednje četiri godine živi u hraniteljskoj porodici Mioljuba i Svetlane Stefanović. Dete je tražilo i stotinu policajaca sa dva psa tragača. Pronađen je sledećeg dana oko 4.15 kako leži na magistralnom putu u selu Divci.

- Obišli smo rejon prečnika 20 kilometara. Trag deteta se završavao u Šabačkoj Kamenici, oko 17 kilometara od Pejinovića. On nema roditelje, ali smo mislili da ga je oteo neko od familije. Pomišljali smo i na najgore, da su ga oteli trgovci ljudima ili kradljivci organa - priča jedan od meštana još uvek vidno uznemiren.

Iako su svi odahnuli kada je dečak pronađen, za istražne organe prava misterija tek počinje. U prvoj izjavi policiji, dečak je rekao da su ga u automobil crne boje uvukli ljudi sa maskama i da se više ničega ne seća. Već sa prvim saslušavanjima školskih drugova, komšija i članova porodice u kojoj je smešten, priča kreće u drugom pravcu.

- Saznali smo da je dečak ranije često spominjao da će pobeći od hranitelja. Oni su prema njemu bili veoma pažljivi, imao je dobre uslove za život, ali ga je očigledno psihički opterećivala epilepsija od koje je pre nekoliko meseci oboleo - priča naš izvor iz istrage.

Još nisu poznati razlozi zašto je Kristijan doveo na ivicu nervnog sloma svoje hranitelje i gde se tačno zaputio. Kako nezvanično saznajemo, dečak je od Pejinovića do Divaca promenio nekoliko automobila. Kada je pred zoru stigao nadomak Valjeva, uplašio se od reakcije hranitelja, smislio priču da je otet, pa se vezao pertlama od patika i čekao da ga neko pronađe.

DOSAD NIJE BILO PROBLEMA

U CENTRU za socijalni rad u Vladimircima kažu da su srećni što je dete brzo pronađeno. Ističu da od 1. avgusta 2011. godine kada je smešten kod porodice Stefanović, nije bilo nikakvih problema. U ovoj ustanovi navode da su socijalni radnici i u sredu i četvrtak obišli dete u valjevskoj bolnici i da su se uverili da je dobro. O tome šta će dalje biti sa dečakom nisu mogli da komentarišu.

(Večernje novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar