Паспаљ - најбољи странац у Грчкој ИКАДА!

Грчки новинари специјализовани за кошарку изабрали су Жарка Паспаља за најбољег странца који је икада играо у тој земљи.

Кошарка 12.04.2015 | 14:00
Паспаљ - најбољи странац у Грчкој ИКАДА!

Паспаљ је освојио 113 бодова, а на другом месту међу 20 најбољих је још један српски кошаркаш, Дејан Бодирога са 108 бодова.

Индивидуално тимско остварење, године проведене у Грчкој заоставштина, реакција људи на играча, револуционарни начин игре били су критеријуми портала Газета.гр по којима су се бирали најбољи.

Паспаљ је после играња у Партизану отишао у Сан Антонио, па се вратио на годину дана међу црно-беле, уз невероватну помпу потписао је уговор са Олимпијакосом на лето 1991. године. За Пирејце је играо три године, онда направио чудесан потез прешавши у Панатинаикос. У зеленом делу Атине провео је годину дана, потом још сезону у Паниониосу да би пред крај каријере обукао дрес Ариса. Одвео је Олимпијакос до две титуле првака, до грчког Купа, док је исти трофеј освојио и са Арисом. Био је први инострани суперстар у Грчкој.

Дејан Бодирога је наступао за Панатинаикос од 1998. до 2002. године и за то време освојио две Евролиге и три шампионата Грчке.

Коментари / 0

Оставите коментар