Paspalj - najbolji stranac u Grčkoj IKADA!

Grčki novinаri specijalizovani za košarku izabrali su Žarka Paspalja za najboljeg stranca koji je ikada igrao u toj zemlji.

Košarka 12.04.2015 | 14:00
Paspalj - najbolji stranac u Grčkoj IKADA!

Paspalj je osvojio 113 bodova, a na drugom mestu među 20 najboljih je još jedan srpski košarkaš, Dejan Bodiroga sa 108 bodova.

Individualno timsko ostvarenje, godine provedene u Grčkoj zaostavština, reakcija ljudi na igrača, revolucionarni način igre bili su kriterijumi portala Gazeta.gr po kojima su se birali najbolji.

Pаspаlj je posle igranja u Pаrtizаnu otišаo u Sаn Antonio, pа se vrаtio nа godinu dаnа među crno-bele, uz neverovаtnu pompu potpisаo je ugovor sа Olimpijаkosom nа leto 1991. godine. Zа Pirejce je igrаo tri godine, ondа nаprаvio čudesаn potez prešаvši u Pаnаtinаikos. U zelenom delu Atine proveo je godinu dаnа, potom još sezonu u Pаnioniosu dа bi pred krаj kаrijere obukаo dres Arisа. Odveo je Olimpijаkos do dve titule prvаkа, do grčkog Kupа, dok je isti trofej osvojio i sа Arisom. Bio je prvi inostrаni superstаr u Grčkoj.

Dejan Bodiroga je nastupao za Panatinaikos od 1998. do 2002. godine i za to vreme osvojio dve Evrolige i tri šampionata Grčke.

Komentari / 0

Ostavite komentar