Османовићу 2,5 година затвора због мита

Вијеће Општинског суда Тузла под предсједавањем судије Алме Мулабдић осудило је Мидхата Османовића на двије године и шест мјесеци затвора, а Велида Торића на двије године затвора због продужених кривичних дјела злоупотребе положаја и узимања дара.

Босна и Херцеговина 10.04.2015 | 18:48
Османовићу 2,5 година затвора због мита

Оптужница је Мидхата Османовића, бившег федералног заступника и члана Странке за БиХ, теретила за кривично дјело противзаконитог посредовања и подстрекавања на кривично дјело злоупотребе положаја и овлаштења, односно да је као службена особа у инситутицији Федерације БиХ искористио положај и подстрекавао Торића да искористи свој положај и њему прибави новчану корист од 20.000 КМ.

Велид Торић је оптужен за кривично дјело злоупотребе положаја и овлаштења, јер је као службена особа, односно в.д. директора Завода здравственог осигурања искористио положај и прибавио Османовићу 20.000 КМ.

Османовић је ухапшен у хотелу "Тузла" у тренутку када је од Енесе Нишић узимао коверту с новцем. Заузврат је Османовић преко Торића договорио да Нишићева буде примљена у стални радни однос у ЗЗО - Пословница Сребреник.

Менсур Радончић, адвокат осуђеног Османовића, најавио је улагање жалбе јер сматра како је направљено низ пропуста током суђења и да је пресуда донесена под притиском јавности.

Мидхат Османовић је навео како је ријеч о монтираном политичком поступку и да ће то у другостепеном поступку и доказати.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар