Ко контролише рад банака у БиХ?

Према подацима Централне банке у БиХ је тренутно преко шест хиљада корисника кредита у швајцарским францима. Због наглог скока вриједности те валуте већина њих нашла се у апсурдној ситуцији да су након година враћања кредита сада дужни више него на почетку.

Босна и Херцеговина 14.04.2015 | 12:29
Ко контролише рад банака у БиХ?

Корисници кредита захтјевају да држава стане у њихову заштиту, али судећи према извјештају који је Централна банка доставила Парламентарној скупштини БиХ банке у БиХ су држава у држави.

(БН ТВ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

СНАГА НАРОДА

13.04.2015 17:43

Некад, за вријеме Тите, уговарање тзв. златне клаузуле (везивање новцане обавезе у динарима за страну валуту)било је СТРОГО ЗАБРАЊЕНО. ЦАК И КРИВИЦНО ДЈЕЛО КАО УГОВАРАЊЕ ЗЕЛЕНАСКЕ КАМАТЕ. Сада, када немамо ни самосталност, ни дигнитет, ни достојанство ни... странци нам одредјују валуту, странци одредјују курс валуте (фиксни везан за ЕУР иако је то нереално) странци управљају насим зивотима.То се зове "ТРАЗИЛИ СТЕ ГЛЕДАЈТЕ". И ДАЉЕ ТВРДИМ ДА ЈЕ УГОВАРАЊЕ НОВЦАНИХ ОБАВЕЗА У ЗЕМЉИ ЗА СТРАНЕ ВАЛУТЕ ПРОТИВУСТАВНО. ЗАСТО НИКО НЕ ПОКРЕНЕ ПИТАЊЕ УСТАВНОСТИ ПРОПИСА КОЈИ ТО ОМОГУЦАВАЈУ. Ако би се то урадило, лако би се утврдило да закон који то омогуцава није уставан, и онда би постојао основ да се раскину и уговори који обавезе у КМ везују за свајцарски франак или било коју другу валуту. Али до не да нико, јер насим зивотима управљају странци а њима капитал или новац. и ту се круг затвара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

13.04.2015 17:56

Која црна дрзава,банке раде ста хоце,немамо СДК,немамо своје банке,имамо некакву валуту која нема везе са зивотом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бхе

13.04.2015 19:18

Али засто су дизали кредите везане за франак?Зато јер је франак тада био слаб да тако казем и то им се исплатило у томе моменту.А да нису знали да је кредит везан за франак, па господо драга зашто нисте прочитали уговор. Немојте само рећи да то у уговору не пише!!Не браним банке али сами сте криви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нино

14.04.2015 20:48

Не лупетај, злобнице. Франак је био низак кратко вријеме, док нису подијелили кредите. Везаност за ЦХФ је требала бити застита од девалвације домаце валуте а не механизам за пљацку... Сувисе си јадан...

Name

Тамо Далеко Бреее

14.04.2015 05:51

Странци (ММФ) и остала свита уз помоц великог Баје и њему слицних (из других народа) уз помоц њихових полтронцица....

ОДГОВОРИТЕ
Name

фирма

14.04.2015 06:32

Банке раде највеци криминал ,све по,,закону,, банке су пљацкаси,толико су осиромасили привреду са високим каматним стопама и провизијама али код њих је све по закону.преваранти и лопови. све их треба протјерати.која привреда мозе издрзати камате десет посто или трговина.па онда у овим условима кад свако дугује,плацати јос затезне камате. Није цудо сто је реални сектор мртав.

ОДГОВОРИТЕ