Шверцери споразумно признали кривицу

Свих 26 оптужених у предмету против "Мирослава Ракића и других" за кријумчарење цигарета из Србије и Црне Горе у БиХ, те препродају прокријумчарених цигарета у БиХ и Хрватској, споразумно су признали кривицу, коју је Суд у цијелости прихватио.

Регион 10.04.2015 | 11:07
Шверцери споразумно признали кривицу

Према споразумима о признању кривице, за девет лица изречена је безусловна казна затвора од укупно седам година и једног мјесеца, док су за 17 лица утврђене условне казне затвора у укупном трајању од девет година и једног мјесеца, уз услов да у року од двије године не почине ново кривично дјело, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

За сва лица изречене су новчане као споредне казне, а укупан износ новчаних казни и одузете новчане имовинске користи према свим споразумима је 78.477 КМ.

Трајно је одузето више десетина мобилних апарата и других техничких уређаја као средстава извршења кривичног дјела, те укупно 9.257 кутија цигарета разних брендова пронађених у претресима, а чија тржишна вриједност износи око 32.400 КМ.

Оптуженима у овом предмету на терет се ставља да су се од априла 2011. до марта 2012. године ради стицања противправне имовинске користи бавили организованим кријумчарењем, односно преносом цигарета преко границе, избјегавајући при том мјере царинске контроле, и то из Србије и Црне Горе у БиХ, те из БиХ у Хрватску, и продајом цигарета купцима и препродавцима на територији БиХ и Хрватске.

Радило се о врло обимној истрази Тужилаштва БиХ и полицијских агенција, током које је остварена значајна сарадња са правосудним и полицијским органима сусједних земаља.

У оквиру предмета оптужени су: Мирослав Ракић, Владислав Анђелић, Мирослав Максимовић, Александар Самарџић, Горан Кобаш, Миладин Јокић, Станко Грабовац, Веселин Поповић, Мирослав Фолварек, Петра Поњевић, Драган Поњевић, Емир Еминовић, Милан Гргић, Расим Еминовић, Миленко Перић, Шефик Пивић, Драго Перић, Радомир Ђекић, Вукота Бојовић, Драган Шиник, Милан Самарџић, Здравко Вујовић, Угљеша Елчић, Десимир Ивановић, Мирко Пржуљ и Крсто Гашевић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Требиње

10.04.2015 15:03

Занима ме је ли било Ронхила (конкуренција је жестока)

ОДГОВОРИТЕ