Šverceri sporazumno priznali krivicu

Svih 26 optuženih u predmetu protiv "Miroslava Rakića i drugih" za krijumčarenje cigareta iz Srbije i Crne Gore u BiH, te preprodaju prokrijumčarenih cigareta u BiH i Hrvatskoj, sporazumno su priznali krivicu, koju je Sud u cijelosti prihvatio.

Region 10.04.2015 | 11:07
Šverceri sporazumno priznali krivicu

Prema sporazumima o priznanju krivice, za devet lica izrečena je bezuslovna kazna zatvora od ukupno sedam godina i jednog mjeseca, dok su za 17 lica utvrđene uslovne kazne zatvora u ukupnom trajanju od devet godina i jednog mjeseca, uz uslov da u roku od dvije godine ne počine novo krivično djelo, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Za sva lica izrečene su novčane kao sporedne kazne, a ukupan iznos novčanih kazni i oduzete novčane imovinske koristi prema svim sporazumima je 78.477 KM.

Trajno je oduzeto više desetina mobilnih aparata i drugih tehničkih uređaja kao sredstava izvršenja krivičnog djela, te ukupno 9.257 kutija cigareta raznih brendova pronađenih u pretresima, a čija tržišna vrijednost iznosi oko 32.400 KM.

Optuženima u ovom predmetu na teret se stavlja da su se od aprila 2011. do marta 2012. godine radi sticanja protivpravne imovinske koristi bavili organizovanim krijumčarenjem, odnosno prenosom cigareta preko granice, izbjegavajući pri tom mjere carinske kontrole, i to iz Srbije i Crne Gore u BiH, te iz BiH u Hrvatsku, i prodajom cigareta kupcima i preprodavcima na teritoriji BiH i Hrvatske.

Radilo se o vrlo obimnoj istrazi Tužilaštva BiH i policijskih agencija, tokom koje je ostvarena značajna saradnja sa pravosudnim i policijskim organima susjednih zemalja.

U okviru predmeta optuženi su: Miroslav Rakić, Vladislav Anđelić, Miroslav Maksimović, Aleksandar Samardžić, Goran Kobaš, Miladin Jokić, Stanko Grabovac, Veselin Popović, Miroslav Folvarek, Petra Ponjević, Dragan Ponjević, Emir Eminović, Milan Grgić, Rasim Eminović, Milenko Perić, Šefik Pivić, Drago Perić, Radomir Đekić, Vukota Bojović, Dragan Šinik, Milan Samardžić, Zdravko Vujović, Uglješa Elčić, Desimir Ivanović, Mirko Pržulj i Krsto Gašević.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Требиње

10.04.2015 15:03

Занима ме је ли било Ронхила (конкуренција је жестока)

ODGOVORITE