Исјекао се ножем, па напао раднице!

Тридесетогодишњи Бањалучанин Р.М., који је прије неколико мјесеци изашао из затвора након што је одлежао вишегодишњу казну због убиства, исјекао се данас ножем по руци у једној од канцеларија бањалучког Центра за социјални рад, а потом је напао двије раднице те установе, након чега је интервенцијом обезбјеђења спријечен још већи инцидент.

Република Српска 09.04.2015 | 20:38
Исјекао се ножем, па напао раднице!

Како сазнајемо, овај мушкарац, чије име надлежни нису жељели да саопште јер је, како кажу, ријеч о осјетљивом догађају, из затвора је изашао у децембру прошле године, након чега је затражио помоћ Центра за социјални рад, одакле су му и изашли у сусрет.

"Он је од нас тражио материјалну помоћ и добио је једнократну новчану помоћ. Тражио је и да буде стамбено збринут, и смјештен је у кући његове породице у селу.

Међутим, он је дошао у нашу зграду и захтијевао да му се обезбиједи смјештај у граду", каже Сандра Добријевић-Шипка, помоћник директора бањалучког Центра за социјални рад.

Када му је речено да његов захтјев не може бити испуњен, он је извадио нож и избо се по руци.

"Прво је себи нанио површинске ране, а потом је кренуо физички на двије колегинице. Срећом, ту у канцеларији је био још један колега, који је реаговао, а убрзо је стигло и наше обезбјеђење које је било у приземљу зграде", прецизирала је Добријевић-Шипка.

Потом су радници Центра позвали полицију, која је дошла на мјесто догађаја, те је Р.М. уз њихову пратњу превезен у просторије Службе хитне помоћи Дома здравља Бањалука, а након указане љекарске помоћи пребачен је на Психијатрију, из које је јуче током дана и пуштен.

Епилог ове драме је био видљив и на плочнику испред самог улаза у Центар за социјални рад, гдје су остали трагови крви.

"Он, иначе, има душевни поремећај, односно поремећај понашања", наглашава наш извор, а, како незванично сазнајемо, Р.М. је наркоман.

Добријевић-Шипка истиче да ово није први случај да су њихови радници на мети нападача, те додаје да овакав примјер још није забиљежен јер су ранији напади били углавном вербалне природе.

"Апеловала бих овом приликом и на колеге из других центара за социјални рад да повећају безбједносне мјере", нагласила је она.

Из полиције су потврдили да је након овог инцидента обављен увиђај, али детаље нису могли да саопште.

Извор: Независне новине




Коментари / 0

Оставите коментар