Isjekao se nožem, pa napao radnice!

Tridesetogodišnji Banjalučanin R.M., koji je prije nekoliko mjeseci izašao iz zatvora nakon što je odležao višegodišnju kaznu zbog ubistva, isjekao se danas nožem po ruci u jednoj od kancelarija banjalučkog Centra za socijalni rad, a potom je napao dvije radnice te ustanove, nakon čega je intervencijom obezbjeđenja spriječen još veći incident.

Republika Srpska 09.04.2015 | 20:38
Isjekao se nožem, pa napao radnice!

Kako saznajemo, ovaj muškarac, čije ime nadležni nisu željeli da saopšte jer je, kako kažu, riječ o osjetljivom događaju, iz zatvora je izašao u decembru prošle godine, nakon čega je zatražio pomoć Centra za socijalni rad, odakle su mu i izašli u susret.

"On je od nas tražio materijalnu pomoć i dobio je jednokratnu novčanu pomoć. Tražio je i da bude stambeno zbrinut, i smješten je u kući njegove porodice u selu.

Međutim, on je došao u našu zgradu i zahtijevao da mu se obezbijedi smještaj u gradu", kaže Sandra Dobrijević-Šipka, pomoćnik direktora banjalučkog Centra za socijalni rad.

Kada mu je rečeno da njegov zahtjev ne može biti ispunjen, on je izvadio nož i izbo se po ruci.

"Prvo je sebi nanio površinske rane, a potom je krenuo fizički na dvije koleginice. Srećom, tu u kancelariji je bio još jedan kolega, koji je reagovao, a ubrzo je stiglo i naše obezbjeđenje koje je bilo u prizemlju zgrade", precizirala je Dobrijević-Šipka.

Potom su radnici Centra pozvali policiju, koja je došla na mjesto događaja, te je R.M. uz njihovu pratnju prevezen u prostorije Službe hitne pomoći Doma zdravlja Banjaluka, a nakon ukazane ljekarske pomoći prebačen je na Psihijatriju, iz koje je juče tokom dana i pušten.

Epilog ove drame je bio vidljiv i na pločniku ispred samog ulaza u Centar za socijalni rad, gdje su ostali tragovi krvi.

"On, inače, ima duševni poremećaj, odnosno poremećaj ponašanja", naglašava naš izvor, a, kako nezvanično saznajemo, R.M. je narkoman.

Dobrijević-Šipka ističe da ovo nije prvi slučaj da su njihovi radnici na meti napadača, te dodaje da ovakav primjer još nije zabilježen jer su raniji napadi bili uglavnom verbalne prirode.

"Apelovala bih ovom prilikom i na kolege iz drugih centara za socijalni rad da povećaju bezbjednosne mjere", naglasila je ona.

Iz policije su potvrdili da je nakon ovog incidenta obavljen uviđaj, ali detalje nisu mogli da saopšte.

Izvor: Nezavisne novine




Komentari / 0

Ostavite komentar