Данас ће се сваки Звездаш сјетити Бобана Јанковића!

Кошаркаши Црвене звезде и Панатинаикоса вечерас ће у последњем колу Топ 16 фазе Евролиге укрстити снаге, а њихов меч поново ће пробудити посебне емоције и сећање на једног великог кошаркаша, Слободана Бобана Јанковића.

Кошарка 09.04.2015 | 17:20
Данас ће се сваки Звездаш сјетити Бобана Јанковића!

Бобанов син Владимир, вечерас ће играти против очеве Црвене звезде. Слободан је у црвено-белом дресу провео пуних 12 сезона, одиграо је 326 утакмица и забележио 201 победу.

Трагичан догађај прекинуо је његову каријеру, док је играо у дресу Паниониса баш против Панатинаикоса. Изнервиран одлуком судије ударио је главом о конструкцију коша и задобио повреде због којих је остао непокретан, а преминуо је 2006. године у Грчкој.

Његов кошаркашки пут наставио је Владимир који је једном приликом изјавио да се "чудно осећа јер игра против екипе у којој је његов отац играо дуго година".

Када је пре две године Влада истрчао на паркет у "Пиониру", у мечу против Црвене звезде, поздрављен је великим аплаузом уз песму "Јанковић Бобан, један је...", а на поклон је добио дрес Звезде са бројем осам, који је некада носио његов отац.

Владимир, који игра на позицији крила, рођен је у Београду, кошаркашку каријеру започео је Панионису, а у сезони 2008/09. играо је за Мега Визуру.

Он је недавно прославио 25. рођендан, а пријатељи су га изненадили огромном тортом са кошаркашком лоптом на врху.

 

Коментари / 0

Оставите коментар