Danas će se svaki Zvezdaš sjetiti Bobana Jankovića!

Košarkaši Crvene zvezde i Panatinaikosa večeras će u poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige ukrstiti snage, a njihov meč ponovo će probuditi posebne emocije i sećanje na jednog velikog košarkaša, Slobodana Bobana Jankovića.

Košarka 09.04.2015 | 17:20
Danas će se svaki Zvezdaš sjetiti Bobana Jankovića!

Bobanov sin Vladimir, večeras će igrati protiv očeve Crvene zvezde. Slobodan je u crveno-belom dresu proveo punih 12 sezona, odigrao je 326 utakmica i zabeležio 201 pobedu.

Tragičan događaj prekinuo je njegovu karijeru, dok je igrao u dresu Panionisa baš protiv Panatinaikosa. Iznerviran odlukom sudije udario je glavom o konstrukciju koša i zadobio povrede zbog kojih je ostao nepokretan, a preminuo je 2006. godine u Grčkoj.

Njegov košarkaški put nastavio je Vladimir koji je jednom prilikom izjavio da se "čudno oseća jer igra protiv ekipe u kojoj je njegov otac igrao dugo godina".

Kada je pre dve godine Vlada istrčao na parket u "Pioniru", u meču protiv Crvene zvezde, pozdravljen je velikim aplauzom uz pesmu "Janković Boban, jedan je...", a na poklon je dobio dres Zvezde sa brojem osam, koji je nekada nosio njegov otac.

Vladimir, koji igra na poziciji krila, rođen je u Beogradu, košarkašku karijeru započeo je Panionisu, a u sezoni 2008/09. igrao je za Mega Vizuru.

On je nedavno proslavio 25. rođendan, a prijatelji su ga iznenadili ogromnom tortom sa košarkaškom loptom na vrhu.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar