Роси: Возићу до 40.!

Деветоструки светски шампион Валентино Роси рекао је да верује да може да буде конкурентан у краљевској класи Мото ГП шампионата до 40. године.

Остали спортови 10.04.2015 | 08:00
Роси: Возићу до 40.!

36-годишњи Италијан је размишљао о повлачењу после низа разочаравајућих сезона, али га је прошлогодишњи шампионат практично препородио.

’Доктор’ је прошле сезоне постао вицешампион, иза Марка Маркеса, а тријумфовао је на првој трци овогодишњег шампионата, Великој награди Катара.

Роси је пред другу трку, која се у недељу вози у Остину, истакао да је менталитет и приступ много битнији од година.

„Осећам се добро. Мотивисан сам. Волим свој посао јер је то моја страст, исто као и осталим момцима. Ако имате добар живот и добро тренирате, можете да будете у врху и са 40 година. Мотоциклизам није као атлетика. Мотивација и концентрација праве разлику, а у мом случају мотивација највише“, нагласио је Роси.

Легендарни мотоциклиста је истакао да му је и тркање у садашњој ери помогло да поново почне да личи на старог себе у својој 16. сезони у најјачој класи.

„Срећан сам јер су се током претходних година трке промениле. Било је тренутака када сам се тркао са Кејсијем Стонером и Хорхеом Лоренцом, када су трке биле практично готове после три круга. Било је тешко и досадно. Сада се све променило, откад је Марк ту, много је више борбе и стратегије“, истакао је ’Доктор’.

Коментари / 0

Оставите коментар