Rosi: Voziću do 40.!

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da veruje da može da bude konkurentan u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata do 40. godine.

Ostali sportovi 10.04.2015 | 08:00
Rosi: Voziću do 40.!

36-godišnji Italijan je razmišljao o povlačenju posle niza razočaravajućih sezona, ali ga je prošlogodišnji šampionat praktično preporodio.

’Doktor’ je prošle sezone postao vicešampion, iza Marka Markesa, a trijumfovao je na prvoj trci ovogodišnjeg šampionata, Velikoj nagradi Katara.

Rosi je pred drugu trku, koja se u nedelju vozi u Ostinu, istakao da je mentalitet i pristup mnogo bitniji od godina.

„Osećam se dobro. Motivisan sam. Volim svoj posao jer je to moja strast, isto kao i ostalim momcima. Ako imate dobar život i dobro trenirate, možete da budete u vrhu i sa 40 godina. Motociklizam nije kao atletika. Motivacija i koncentracija prave razliku, a u mom slučaju motivacija najviše“, naglasio je Rosi.

Legendarni motociklista je istakao da mu je i trkanje u sadašnjoj eri pomoglo da ponovo počne da liči na starog sebe u svojoj 16. sezoni u najjačoj klasi.

„Srećan sam jer su se tokom prethodnih godina trke promenile. Bilo je trenutaka kada sam se trkao sa Kejsijem Stonerom i Horheom Lorencom, kada su trke bile praktično gotove posle tri kruga. Bilo je teško i dosadno. Sada se sve promenilo, otkad je Mark tu, mnogo je više borbe i strategije“, istakao je ’Doktor’.

Komentari / 0

Ostavite komentar