Русија отвара врата за Грке, Мађаре и Кипране

Русија би могла да укине санкције на увоз пољопривредних производа из Мађарске, Грчке и са Кипра, док ће за остале чланице ЕУ ембарго остати на снази.

Свијет 09.04.2015 | 11:38
Русија отвара врата за Грке, Мађаре и Кипране

Шеф комитета Државне думе за међународне послове Алексеј Пушков наглашава да Русија разматра могућност укидања ембрага за три земље те да је Грчка имала велике губитке од тих ограничења.

Он наглашава да је Грчка заинтересована за руске инвестиције у своју привреду.

"Тамо постоје предузећа које могу бити интересантна. Мислим да постоје велике могућности за политичку и трговинско-економску сарадњу", наводи Пушков.

Министарсво економског развоја Русије припремило је списак приједлога који се односе на ембарго грчких пољопривредних производа.

Русија је традиционално из Грчке увозила воће, поврће, млијечне производе и морске плодове, а извозила енергенте, метале и хемијске производе.

Трговински промет двије земаље, према подацима руске стране, износио је 4,17 милијарди долара, а послије увођења међусобних санкција ЕУ и Русије пао је за скоро 40 одсто.

Током посјете грчког премијера Алексиса Ципраса Москви најављена је ближа привредна сарадња Грчке и Русије.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

09.04.2015 10:18

Развалиће Путин ЕУ а не ЕУ Русију. Неки пишу да је руска привреда на кољенима, хммм...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

09.04.2015 10:30

Незгодан овај КаГеБеовац. И пирамиду можеш да срушиш ако извучеш прави камен, а чини се да је Грчка један од тог камења, ма колико се то чинило нелогичним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

09.04.2015 12:12

Тако треба, нека се и њима заљуља, доста су нама љуљали и уцјењивали за сваку глупост. Помазите ви неком другом а нас заобидјите ако Бога знате....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

09.04.2015 12:44

Сада се амерички пулени у Бриселу тресу од страха јер виде колико је јака њихова (америчка) ЕУ. Руши се као кула од карата па Ангела иди код Обаме па му се "жали".

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

09.04.2015 16:40

Ко ли це извуци дебљи крај... Грцка би сад тамо,сад вамо... Пропашће Грчка баш ко Грчка!

ОДГОВОРИТЕ