Rusija otvara vrata za Grke, Mađare i Kiprane

Rusija bi mogla da ukine sankcije na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Mađarske, Grčke i sa Kipra, dok će za ostale članice EU embargo ostati na snazi.

Svijet 09.04.2015 | 11:38
Rusija otvara vrata za Grke, Mađare i Kiprane

Šef komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov naglašava da Rusija razmatra mogućnost ukidanja embraga za tri zemlje te da je Grčka imala velike gubitke od tih ograničenja.

On naglašava da je Grčka zainteresovana za ruske investicije u svoju privredu.

"Tamo postoje preduzeća koje mogu biti interesantna. Mislim da postoje velike mogućnosti za političku i trgovinsko-ekonomsku saradnju", navodi Puškov.

Ministarsvo ekonomskog razvoja Rusije pripremilo je spisak prijedloga koji se odnose na embargo grčkih poljoprivrednih proizvoda.

Rusija je tradicionalno iz Grčke uvozila voće, povrće, mliječne proizvode i morske plodove, a izvozila energente, metale i hemijske proizvode.

Trgovinski promet dvije zemalje, prema podacima ruske strane, iznosio je 4,17 milijardi dolara, a poslije uvođenja međusobnih sankcija EU i Rusije pao je za skoro 40 odsto.

Tokom posjete grčkog premijera Aleksisa Ciprasa Moskvi najavljena je bliža privredna saradnja Grčke i Rusije.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

09.04.2015 10:18

Razvaliće Putin EU a ne EU Rusiju. Neki pišu da je ruska privreda na koljenima, hmmm...

ODGOVORITE
Name

Dragan

09.04.2015 10:30

Nezgodan ovaj KaGeBeovac. I piramidu možeš da srušiš ako izvučeš pravi kamen, a čini se da je Grčka jedan od tog kamenja, ma koliko se to činilo nelogičnim.

ODGOVORITE
Name

Sime

09.04.2015 12:12

Tako treba, neka se i njima zaljulja, dosta su nama ljuljali i ucjenjivali za svaku glupost. Pomazite vi nekom drugom a nas zaobidjite ako Boga znate....

ODGOVORITE
Name

Требиње

09.04.2015 12:44

Сада се амерички пулени у Бриселу тресу од страха јер виде колико је јака њихова (америчка) ЕУ. Руши се као кула од карата па Ангела иди код Обаме па му се "жали".

ODGOVORITE
Name

sudex

09.04.2015 16:40

Ko li ce izvuci deblji kraj... Grcka bi sad tamo,sad vamo... Propašće Grčka baš ko Grčka!

ODGOVORITE