Путници страхују да љетују у Тунису

Последњи, мартовски, бомбашки напад на музеј Бардо у Тунису, главни је кривац што су људи почели да замењују аранжмане за већ уплаћене одморе.

Путовања 09.04.2015 | 07:08
Путници страхују да љетују у Тунису

СРПСКИ туристи масовно су отказали летње аранжмане за Тунис. Последњи, мартовски, бомбашки напад на музеј Бардо у Тунису, главни је кривац што су људи почели да замењују аранжмане за већ уплаћене одморе. Ова, некада популарна дестинација међу нашим људима, последњих година, све мање се налази на списку тражених летовалишта. Тако, од уплаћених стотинак аранжмана, отказанао је близу 50 одсто.

- Највише аранжмана отказано је када се десио тај напад - прича Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција. - Тренд промене дестинација опада, али то је потпуно логично и уобичајено када се тако нешто деси. Таква је ситуација била и кад је било проблема у Египту и Турској. Имамо уверавања од надлежних из Туниса, да су све мере предузели како би заштитили туристичке зоне. Добили смо гаранције да је сигуран боравак у зони Суса, Хамамета и на острву Ђерба. Постоје још два места у пустињи, где одлазе туристи на екскурзије, и како су нам рекли, до почетка сезоне биће све безбедно.

Према речима Сеничића, интересовање за ову афричку државу последњих година је смањено. Уз то, немили догађаји, када је страдало 20 туриста у музеју, додатно ће утицати на летњу сезону. Тунис више није међу првих пет дестинација на које одлазе наши гости.

Туристи су уплашени за своју сигурност и због тога отказују аранжмане - прича Сеничић.

КРВАВИ ПИР У МУЗЕЈУ

У терористичком нападу, који се догодио средином марта у музеју Бардо у Тунису, погинуле су 22 особе, од којих су 17 били страни туристи. Одговорност за напад преузела је Исламска држава.

Извор: Новости

 

Коментари / 0

Оставите коментар