Позајмила шминку од другарице и постала инвалид

Преко четкице за шминкање стафилокок јој је ушао у тело и напао кичму

Мода и љепота 08.04.2015 | 21:56
Позајмила шминку од другарице и постала инвалид

Млада мајка Џо Гилхрист (27) остаће инвалид до краја живота јер је покупила инфекцију преко четкице за шминкање коју је позајмила од најбоље пријатељице како би прикрила бубуљицу. Стафилокок јој је ушао у тело и напао кичму. Одведена је на лечење у аустралијску болницу Брисбане'с Принцесс Алеxандра, а лекари од тада покушавају да избаце бактерију из њеног тела.

"Почело је лаганим болом у леђима, мислила сам да је то од лошег држања, али наставило је да се погоршава. Бол је постао неиздржив и никакав лек није помагао. Заиста сам мислила да ћу умрети, бол је био јачи од порођајног", рекла је Џо Гилхрист за британски Даилy Маил.

Њено тело почело је да одумире - најпре је изгубила осећај у ногама.

"Рекли су да ће се губитак осећаја појачати све до мојих рамена и груди и да ће морати да ме ставе у индуковану кому након чега ћу морати да учим како поново да дишем", додала је Џо. По доласку у болницу је оперисана, а након што се пробудила открила је да је покупила опасну болничку бактерију МРСА, златни стафилокок отпоран на антибиотике.

"Једино што смо успели да закључимо јесте да сам се заразила преко четкице за шминкање. Моја пријатељица од које сам користила четкицу имала је инфекцију на лицу. Увек смо је делиле, нисам могла ни да замислим шта ће се догодити", закључила је Гилхристова.

Извор: Курир стил

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тн

08.04.2015 20:23

Свако добро зелим, имам перманентне проблеме са дискус хернијом и могу реци да су то неописиви болови, тек ово... Страсно.Пазите васу кицму, јер када кицма оболи, обољева цијели организам. Полако али сигурно слабе сви органи!

ОДГОВОРИТЕ