Кина “одржала лекцију” непристојним туристима

Због бројних скорашњих инцидената кинеских туриста који су учинили да њихова земља “црвени од срама”, Кина ће почети да надзире и документује непристојне испаде својих грађана.

Путовања 08.04.2015 | 19:53
Кина “одржала лекцију” непристојним туристима

Непожељни обрасци понашања попут ремећења јавног реда и мира, коцкања, проституције или уништавања јавне инфраструктуре само су нека од дела која ће бити забележена.

“Углед земље већ је нарушен”, истакла је Кинеска национална туристичка администрација на свом сајту, и додала да ће грађани, који су се непристојно понашали у другим земљама, морати да “науче лекцију”, али детаљи у вези са казненим мерама нису спецификовани.

Регулаторно тело ће пратити и надгледати проблематично понашање грађана путем локалних туристичких бироа, медијских извештаја и јавних жалби.

Инциденте су већ детаљно забележили и грађани широм земље путем разних микроблог сајтова.

Настанак и развој програма, који је представљен у јануару, подстакао је инцидент у Луксору из 2013. године, када је један кинески ученик урезао своје име на зиду античког храма.

У одвојеном инциденту, један пар је у Тајвану изазвао негодовање јавности када је дозволио свом детету да изврши нужду на поду једног тајванског аеродрома.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар