Kina “održala lekciju” nepristojnim turistima

Zbog brojnih skorašnjih incidenata kineskih turista koji su učinili da njihova zemlja “crveni od srama”, Kina će početi da nadzire i dokumentuje nepristojne ispade svojih građana.

Putovanja 08.04.2015 | 19:53
Kina “održala lekciju” nepristojnim turistima

Nepoželjni obrasci ponašanja poput remećenja javnog reda i mira, kockanja, prostitucije ili uništavanja javne infrastrukture samo su neka od dela koja će biti zabeležena.

“Ugled zemlje već je narušen”, istakla je Kineska nacionalna turistička administracija na svom sajtu, i dodala da će građani, koji su se nepristojno ponašali u drugim zemljama, morati da “nauče lekciju”, ali detalji u vezi sa kaznenim merama nisu specifikovani.

Regulatorno telo će pratiti i nadgledati problematično ponašanje građana putem lokalnih turističkih biroa, medijskih izveštaja i javnih žalbi.

Incidente su već detaljno zabeležili i građani širom zemlje putem raznih mikroblog sajtova.

Nastanak i razvoj programa, koji je predstavljen u januaru, podstakao je incident u Luksoru iz 2013. godine, kada je jedan kineski učenik urezao svoje ime na zidu antičkog hrama.

U odvojenom incidentu, jedan par je u Tajvanu izazvao negodovanje javnosti kada je dozvolio svom detetu da izvrši nuždu na podu jednog tajvanskog aerodroma.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar