Видео - Мачван о Звезди: Сваки меч ће бити кључан!

Кошаркаш Партизана свестан да их у полуфиналу плеј-офа АБА лиге очекује тежак задатак, али да су спремни и да очекује најбољи исход за свој тим и повратак у Евролигу.

Кошарка 09.04.2015 | 23:00
Видео - Мачван о Звезди: Сваки меч ће бити кључан!

Партизан је спреман за почетак расплета у АБА лиги ове сезоне, тврди Милан Мачван. Кошаркаш Партизана истиче да ће то бити велика борба, али да се нада најбољем.
"Улог је велики - финале АБА лиге и Евролига. Надам се да ћемо бити спремни за почетак серије. Атмосфера у тиму је добра, улазимо у плеј-оф у доброј форми и очекујем најбоље. Клуб се борио за егзистенцију, спонзорима није били примамљиво играње у Еврокупу, надам се да ће се то променити ако изборимо Евролигу", рекао је Мачван у интервјуу за сајт АБА лиге.

Крилни центар Партизана истиче да сви у екипи морају на сваком мечу да одиграју максимално.

“Припреме код сваког појединца су кључ, а треба пружити и што већу помоћ тиму. Сви као тим морамо да одреагујемо на прави начин, с обзиром на то да Звезда има предност домаћег терена”.

"Свака утакмица је најбитнија, можемо да прођемо у финале само ако се припремамо да победимо сваки меч. Серија није готова ако добијеш или изгубиш прву утакмицу, игра се на три победе", поручио је Мачван.

Најбољи крилни центар лиге истакао је да се вечити ривали добро познају и да би о исходу меча могао да одлучи један човек.

"Неће бити изненађења што се тактике тиче, јер смо одиграли три утакмице ове сезоне. Играчи се међусобно познају, кључ може бити индивидуална инспирација или мотивација појединца, с обзиром на то да ће се играти велики број утакмица у кратком периоду. Очекујем да сви са наше стране психолошки буду спремни и да у одређеном тренутку кроз добру одбрану, убачену тројку, скок, украдену лопту донесу превагу на нашу страну”, рекао је између осталог Мачван, коме недостаје прстен АБА лиге у колекцији трофеја.

Послушајте шта је још поручила најбоља "четворка" у АБА лиги ове сезоне по оцени тренера и играча.

Полуфинална серија АБА лиге између Звезде и Партизана стартује 14. априла од 21 сат у Пиониру, и игра се на три победе. Други меч је на програму већ 15. априла, а затим су заказани термини 18, 19. и 22. април.

У другом полуфиналу састаће се Будућност и Цедевита.

Коментари / 0

Оставите коментар