Video - Mačvan o Zvezdi: Svaki meč će biti ključan!

Košarkaš Partizana svestan da ih u polufinalu plej-ofa ABA lige očekuje težak zadatak, ali da su spremni i da očekuje najbolji ishod za svoj tim i povratak u Evroligu.

Košarka 09.04.2015 | 23:00
Video - Mačvan o Zvezdi: Svaki meč će biti ključan!

Partizan je spreman za početak raspleta u ABA ligi ove sezone, tvrdi Milan Mačvan. Košarkaš Partizana ističe da će to biti velika borba, ali da se nada najboljem.
"Ulog je veliki - finale ABA lige i Evroliga. Nadam se da ćemo biti spremni za početak serije. Atmosfera u timu je dobra, ulazimo u plej-of u dobroj formi i očekujem najbolje. Klub se borio za egzistenciju, sponzorima nije bili primamljivo igranje u Evrokupu, nadam se da će se to promeniti ako izborimo Evroligu", rekao je Mačvan u intervjuu za sajt ABA lige.

Krilni centar Partizana ističe da svi u ekipi moraju na svakom meču da odigraju maksimalno.

“Pripreme kod svakog pojedinca su ključ, a treba pružiti i što veću pomoć timu. Svi kao tim moramo da odreagujemo na pravi način, s obzirom na to da Zvezda ima prednost domaćeg terena”.

"Svaka utakmica je najbitnija, možemo da prođemo u finale samo ako se pripremamo da pobedimo svaki meč. Serija nije gotova ako dobiješ ili izgubiš prvu utakmicu, igra se na tri pobede", poručio je Mačvan.

Najbolji krilni centar lige istakao je da se večiti rivali dobro poznaju i da bi o ishodu meča mogao da odluči jedan čovek.

"Neće biti iznenađenja što se taktike tiče, jer smo odigrali tri utakmice ove sezone. Igrači se međusobno poznaju, ključ može biti individualna inspiracija ili motivacija pojedinca, s obzirom na to da će se igrati veliki broj utakmica u kratkom periodu. Očekujem da svi sa naše strane psihološki budu spremni i da u određenom trenutku kroz dobru odbranu, ubačenu trojku, skok, ukradenu loptu donesu prevagu na našu stranu”, rekao je između ostalog Mačvan, kome nedostaje prsten ABA lige u kolekciji trofeja.

Poslušajte šta je još poručila najbolja "četvorka" u ABA ligi ove sezone po oceni trenera i igrača.

Polufinalna serija ABA lige između Zvezde i Partizana startuje 14. aprila od 21 sat u Pioniru, i igra se na tri pobede. Drugi meč je na programu već 15. aprila, a zatim su zakazani termini 18, 19. i 22. april.

U drugom polufinalu sastaće se Budućnost i Cedevita.

Komentari / 0

Ostavite komentar