Савјет министара именовао чланове одбора

Савјет министара БиХ данас је, на својој првој сједници у новом сазиву, донио појединачне одлуке о именовању предсједавајућег и чланова Одбора за унутрашњу политику и Одбора за економију Савјета министара БиХ, с циљем провођења Закона о Савјету министара БиХ и стварања услова за ефикасан рад.

Босна и Херцеговина 07.04.2015 | 15:04
Савјет министара именовао чланове одбора

Одбором за унутрашњу политику предсједаваће министар безбједности БиХ Драган Мектић, а његов замјеник је министар цивилних послова Адил Османовић, док су чланови Одбора министар одбране Марина Пендеш, министар за људска права и избјеглице Семиха Боровац, министар правде Јосип Грубеша, директор Дирекције за европске интеграције Невенка Савић и директор Канцеларије за законодавство Драган Подинић.

Одбором за економију предсједаваће замјеник предсједавајућег Савјета министара и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда, док је његов замјеник министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић, који је и замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ.

За чланове овог одбора именовани су министар комуникација и транспорта Славко Матановић, министар спољних послова Игор Црнадак, директор Дирекције за европске интеграције Невенка Савић и директор Канцеларије за законодавство Драган Подинић.

Предсједавајући одбора и њихови замјеници ротирају се на функцији предсједавајућег на годишњем нивоу, а у случају одсутности, министра на сједници одбора замјењује замјеник министра.

Према Закону о Савјету министара БиХ, прије расправе на сједници Савјета министара сва питања у надлежности министарстава која улазе у састав одбора обавезно се претходно расправљају на сједницима одбора.

Савјет министара БиХ одредио је представника БиХ у међународним финансијским институцијама - Свјетској банци, Међународном монетарном фондом /ММФ/ и Европској банци за обнову и развој /ЕБРД/.

Представник БиХ у Свјетској банци, односно гувернер је предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић, а замјеник гувернера министар правде БиХ Јосип Грубеша.

У ММФ-у представник, односно гувернер биће замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда, а његов замјеник министар спољних послова БиХ Игор Црнадак.

Гувернер БиХ у Европској банци за обнову и развој биће замјеник предсједавајућег Савјета министара и министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић, а замјеник гувернера министар цивилних послова Адил Османовић.

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Брод

07.04.2015 13:25

Нема нигдје Николе Шпирића,Душанке Мајкић и Сташе Клошарца, кладим се да ће вечерас на РТРС-у бити проглашена национална издаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

07.04.2015 13:28

Е Бога ми добро се распоредише. Биће новца подједнако свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

07.04.2015 13:54

Ако сте узели дадатна примања,почните радити.Талас млека надолази из ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре брод

07.04.2015 15:17

Зар не осетиш промене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гледалац

07.04.2015 15:51

Само су се играци у дресовима промијенили. Народ плаца дебело да их гледа.

ОДГОВОРИТЕ