Savjet ministara imenovao članove odbora

Savjet ministara BiH danas je, na svojoj prvoj sjednici u novom sazivu, donio pojedinačne odluke o imenovanju predsjedavajućeg i članova Odbora za unutrašnju politiku i Odbora za ekonomiju Savjeta ministara BiH, s ciljem provođenja Zakona o Savjetu ministara BiH i stvaranja uslova za efikasan rad.

Bosna i Hercegovina 07.04.2015 | 15:04
Savjet ministara imenovao članove odbora

Odborom za unutrašnju politiku predsjedavaće ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, a njegov zamjenik je ministar civilnih poslova Adil Osmanović, dok su članovi Odbora ministar odbrane Marina Pendeš, ministar za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac, ministar pravde Josip Grubeša, direktor Direkcije za evropske integracije Nevenka Savić i direktor Kancelarije za zakonodavstvo Dragan Podinić.

Odborom za ekonomiju predsjedavaće zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, dok je njegov zamjenik ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Za članove ovog odbora imenovani su ministar komunikacija i transporta Slavko Matanović, ministar spoljnih poslova Igor Crnadak, direktor Direkcije za evropske integracije Nevenka Savić i direktor Kancelarije za zakonodavstvo Dragan Podinić.

Predsjedavajući odbora i njihovi zamjenici rotiraju se na funkciji predsjedavajućeg na godišnjem nivou, a u slučaju odsutnosti, ministra na sjednici odbora zamjenjuje zamjenik ministra.

Prema Zakonu o Savjetu ministara BiH, prije rasprave na sjednici Savjeta ministara sva pitanja u nadležnosti ministarstava koja ulaze u sastav odbora obavezno se prethodno raspravljaju na sjednicima odbora.

Savjet ministara BiH odredio je predstavnika BiH u međunarodnim finansijskim institucijama - Svjetskoj banci, Međunarodnom monetarnom fondom /MMF/ i Evropskoj banci za obnovu i razvoj /EBRD/.

Predstavnik BiH u Svjetskoj banci, odnosno guverner je predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić, a zamjenik guvernera ministar pravde BiH Josip Grubeša.

U MMF-u predstavnik, odnosno guverner biće zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, a njegov zamjenik ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak.

Guverner BiH u Evropskoj banci za obnovu i razvoj biće zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, a zamjenik guvernera ministar civilnih poslova Adil Osmanović.

Izvor: Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Brod

07.04.2015 13:25

Nema nigdje Nikole Špirića,Dušanke Majkić i Staše Klošarca, kladim se da će večeras na RTRS-u biti proglašena nacionalna izdaja.

ODGOVORITE
Name

Лија

07.04.2015 13:28

Е Бога ми добро се распоредише. Биће новца подједнако свима.

ODGOVORITE
Name

007

07.04.2015 13:54

Ako ste uzeli dadatna primanja,počnite raditi.Talas mleka nadolazi iz EU.

ODGOVORITE
Name

Re brod

07.04.2015 15:17

Zar ne osetiš promene.

ODGOVORITE
Name

gledalac

07.04.2015 15:51

Samo su se igraci u dresovima promijenili. Narod placa debelo da ih gleda.

ODGOVORITE