Вучић: Србија на путу изласка из кризе

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Међународни монетарни фонд /ММФ/ погријешио у процјени привредног раста Србије и нагласио да ће он бити већи од 0,5 одсто, што је показатељ да је земља на путу изласка из кризе.

Србија 07.04.2015 | 11:55
Вучић: Србија на путу изласка из кризе

"Први пут смем да кажем да очекујем да ММФ процена не буде тачна око стопе раста за ову годину. Они су предвидели да ће бити између минус 0,5 и минус један, али верујем да ћемо и ове године по том питању имати позитивни раст, да идемо у плус 0,5 до плус један, што би нам отворило могућност да у 2016. и 2017. години имамо раст већи од три одсто", рекао је Вучић у Привредној комори Србије.

Он је нагласио да је Србија на тај начин ушла у ред земаља у Европи с највећим растом и да је на путу да изађе из кризе.

Вучић је рекао да је план Владе Србије у наредном периоду опоравак земље и стварање услова за одрживи развој на бази повећања инвестиција и извоза, што ће омогућити повећање запослености и животног стандарда.

"До тога неће доћи лако, али Србија је то постигла захваљујући тешким мерама и уз помоћ пријатеља из целог света који су те реформе подржали, попут ММФ-а и Светске банке. Моћи ћемо за шест месеци, надам се, да изађемо пред ММФ са предлозима који ће значити нешто лакши и бољи живот нашим грађанима", закључио је Вучић.

Извор: Агенције

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Боки

07.04.2015 09:57

Из твојих уста у божије уши. Чисто сумњам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма јашта

07.04.2015 11:40

Мало је три, мозес ти јос боље, та це ММФ и свјетска банка ваљда си ти водеци струцњак иза Баје

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

07.04.2015 12:33

Нема ниста од тога у Србији мање плате него у РС, а излази из кризе, а малооо сутрааа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

07.04.2015 21:33

ЖЕЛИМ БРАТСКОЈ СРБИЈИ ДА ШТО ПРЕ СТАНЕ НА НОГЕ, И ДА ЖИВИ НАЈБОЉЕ У РЕГИОНУ.