Мали: Сви комуналци код психолога

Комунална полиција ће бити измењена из корена, биће пооштрени конкурси, а сви њени припадници иду на психолошке тестове, најавио је градоначелник Синиша Мали.

Србија 06.04.2015 | 12:53
Мали: Сви комуналци код психолога

Мали је за "Блиц" рекао да ће ту службу задесити "тектонски поремећаји", да ће обука бити организована на нови начин и бити квалитетнија, захтевнија и јача.

"Не може свако да буде комунални полицајац и то желимо јасно да ставимо до знања свима", рекао је Мали.

Градоначелник је недавно најавио запошљавање још 1.000 комуналних полицајаца у Београду, а како је рекао за већ је одржао серију састанака са начелником и надлежнима у комуналној полицији, након чега је направљен акциони план рада.

"Свесни смо проблема који смо наследили. Биће промењен Закон о комуналној полицији, под хитно смо пооштрили услове конкурса и то уочи запошљавања 1.000 нових комуналних полицајаца. Не само да смо пооштрили начин запошљавања, већ ће и ових 311 комуналних полицајаца који сада раде, проћи ревизију, њихов рад ћчемо детаљно испитати и оценити, а биће упућени и на ванредну психолошку процену"; реако је Мали.

Мали је навео да су прихваћене и неке сугестије које је тај дневни листи упутио градској управи, а међу њима је и увођење камера у рад.

Идеја је да комунални полицајци снимају догађаје и своје акције, "како не би било више верзија истог догађаја".

Извор: Б 92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

кк

06.04.2015 10:54

А политичари ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

нек ставе снимке на yоутубе

06.04.2015 20:36

Тај канал би био јако гледан бас би били супер видјети како се нпр ципелари путник из буса а који нема карте или је изгубио или како прво неког премлате а онда надју формални разлог за то. Умјесто да их се едукује како се користе овластења која имају и како правилно да користе исте њих се пуста ма.улицу да заводе ред и туку људе без карте умјесто да их легитимису и направе пријаву а суд би дотицног послије требао да казни

ОДГОВОРИТЕ