Mali: Svi komunalci kod psihologa

Komunalna policija će biti izmenjena iz korena, biće pooštreni konkursi, a svi njeni pripadnici idu na psihološke testove, najavio je gradonačelnik Siniša Mali.

Srbija 06.04.2015 | 12:53
Mali: Svi komunalci kod psihologa

Mali je za "Blic" rekao da će tu službu zadesiti "tektonski poremećaji", da će obuka biti organizovana na novi način i biti kvalitetnija, zahtevnija i jača.

"Ne može svako da bude komunalni policajac i to želimo jasno da stavimo do znanja svima", rekao je Mali.

Gradonačelnik je nedavno najavio zapošljavanje još 1.000 komunalnih policajaca u Beogradu, a kako je rekao za već je održao seriju sastanaka sa načelnikom i nadležnima u komunalnoj policiji, nakon čega je napravljen akcioni plan rada.

"Svesni smo problema koji smo nasledili. Biće promenjen Zakon o komunalnoj policiji, pod hitno smo pooštrili uslove konkursa i to uoči zapošljavanja 1.000 novih komunalnih policajaca. Ne samo da smo pooštrili način zapošljavanja, već će i ovih 311 komunalnih policajaca koji sada rade, proći reviziju, njihov rad ćčemo detaljno ispitati i oceniti, a biće upućeni i na vanrednu psihološku procenu"; reako je Mali.

Mali je naveo da su prihvaćene i neke sugestije koje je taj dnevni listi uputio gradskoj upravi, a među njima je i uvođenje kamera u rad.

Ideja je da komunalni policajci snimaju događaje i svoje akcije, "kako ne bi bilo više verzija istog događaja".

Izvor: B 92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

kk

06.04.2015 10:54

A političari ?

ODGOVORITE
Name

nek stave snimke na youtube

06.04.2015 20:36

Taj kanal bi bio jako gledan bas bi bili super vidjeti kako se npr cipelari putnik iz busa a koji nema karte ili je izgubio ili kako prvo nekog premlate a onda nadju formalni razlog za to. Umjesto da ih se edukuje kako se koriste ovlastenja koja imaju i kako pravilno da koriste iste njih se pusta ma.ulicu da zavode red i tuku ljude bez karte umjesto da ih legitimisu i naprave prijavu a sud bi doticnog poslije trebao da kazni

ODGOVORITE