Вучић: Пилоти нису криви, они су хероји

Преминули у паду хеликоптера 13. марта су за мене хероји и уверен сам да тако треба да их памти и Србија, рекао је премијер Србије Александар Вучић.

Србија 04.04.2015 | 13:32
Вучић: Пилоти нису криви, они су хероји

Вучић је рекао да извештаји који говоре о паду војног хеликоптера не именују кривце већ одговорне за ту трагедију.Мајор Омер Мехић, капетан Милован Ђукарић, заставник Небојша Драјић, заставник Иван Миладиновић, лекар Џевад Љајић, анестетичар Мирослав Веселиновић, изгубили су животе да би спасили једну бебу, подсетио је премијер Србије Александар Вучић.

Каже да се на то заборавило током вишенедељне јурњаве за кривцима, у којој су, како каже, учествовали сви у Србији."Могу да изразим још једном најдубље саучешће породицама страдалих и свима да поручим да они за мене, и ако смем да кажем, за ову владу, нису криви ни за шта. Они су хероји и тако ћу их памтити и уверен сам да тако треба да их памти Србија", рекао је Вучић на конференцији за медије.

 Истиче да јуче објављени извештаји не пребацују кривицу ни на кога, већ говоре о одговорности, узроцима несреће и грешкама.Премијер наводи да се свакодневно догађа да падају и авиони и хеликоптери, да се догађају трагедије, али да у тим ситуацијама преовлађује људскост, да се жртве не разапињу."Несреће се не дешавају без пропуста и нечије одговорности.

У нормалним земљама, каква ће бити и Србија, све се доставља надлежним органима, а несреће се не користе за хајке и скупљање политичких поена. Новинари и политичари се не баве истрагом. Молим вас да говоримо о извештају и да пошутујемо жртве", наглашава Вучић.

"Немојте да кривите Мехића, као и безброј пута летео је желећи да спасе једно дете. Није успео, сам је платио највишу цену. Он крив није, као ни Бандић", каже премијер.

Извор: РТС

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

04.04.2015 11:53

НАЖАЛОСТ БИО САМ У ПРАВУ, КАДА САМ ИЗ ПРВИХ САОПСТЕЊА ПОСЛИЈЕ УДЕСА, А НА ОСНОВУ МОГ ИСКУСТВА У ЦИВИЛНОМ И ВОЈНОМ ВАЗДУХОПЛОВСТВУ ИМАО "ЦРНЕ СЛУТЊЕ" ШТА СЕ ТРАГИЧНЕ НОЋИ СТВАРНО ДЕСИЛО, А ОВИ "НАТЕГНУТИ ВОЈНИ ИЗВЈЕСАТАЈИ" СУ ТО ПОТВРДИЛИ... ПОСЛИЈЕ СВЕГА ЈЕДИНО СТО СЕ МОЖЕ УРАДИТИ ЈЕ ДА СЕ КОНАЧНО УСПОСТАВИ НОВИ СИСТЕМ КОЈИ НЕ ДОЗВОЉАВА ДА СЕ ВАЗДУХОПЛОВНИ УДЕСИ ДЕШАВАЈУ ЗБОГ ОВИХ РАЗЛОГА. ТРЕБА СВИ ДА СЕ ПОТРУДЕ ДА СЕ ЈАВНОСТИ ОБЈАСНИ ДА ПРОМИЛИ АЛКОХОЛА КОД ВОЂЕ ВАЗДУХОПЛОВА СУ ОЗБИЉАН ПРЕКРСАЈ, АЛИ НИСУ ОСНОВНИ РАЗЛОГ ЗА ВАЗДУХОПЛОВНУ КАТАСТРОФУ И ДА СУ ОСНОВНИ И ПРАВИ КРИВЦИ У МОРАЛНОМ, КРИВИЧНО ПРАВНОМ И ГРАЂАНСКОПРАВНОМ СМИСЛУ НЕКО И НЕКИ ВИСОКОПОЗИЦИОНИРАНИ ПОЈЕДИНЦИ КОЈИ "ОСТРАШЋЕНО" ВРШЕ ПОЛИТИЧКЕ ФУНКЦИЈЕ И ЗЛОУПОТРЕБЉАВАЈУ СВОЈ ПОЛОЖАЈ ЗА ПРОМОЦИЈУ НЕКОГА И НЕЧЕГА... МОЈЕ ОСНОВНО МИШЉЕЊЕ ЈЕ ДА СЕ "ВОЈСКА" МОЖЕ ДА "УБИЈА" КОЛИКО ГОД ЖЕЛИ И МОЖЕ, ЈЕР ЈЕ ТО ВОЈСКА, АЛИ СМРТ ЦИВИЛА У МИРУ КОЈЕ "ВОЈСКА" УБИЈЕ НА ОВАКАВ НЕЗАКОНТИТ НАЦИН У НЕКОМ "ДИВЉЕМ" "МЕДИЦИНСКОМ ЛЕТУ" НЕ СМИЈЕ НИКАД ВИСЕ ДА СЕ ДОГОДИ... ЗАТО МОРА ДА СРБИЈА ПРИХВАТИ ОСНОВНЕ МЕДЈУНАРОДНЕ СТАНДАРДЕ И "ПРОНАДЈЕ" НОВАЦ КОЈИ ПОСТОЈИ ЗА ФОРМИРАЊЕ "НОРМАЛНЕ" СЛУЖБЕ... ЈЕР ПРАВА ВОЈСКА ОВАЈ ПОСАО УВИЈЕК И САМО РАДИ У УСЛОВИМА РАТА, ХУМАНИХ КАТАСТРОФА И ЕЛЕМЕНТАРНИХ НЕПОГОДА. У НОРМАЛНИМ УСЛОВИМА ТАЈ ПОСАО ПРОВОДЕ ЦИВИЛНИ СЛУЖБЕ. НА КРАЈУ ПОСМРТНА ПОЦАСТ ВОЂИ ВАЗДУХОПЛОВА КОЈИ ЈЕ СИГУРНО БИО ДОБАР И ПОСТЕН ПИЛОТ И ЧОВЈЕК, ЈЕР НИЈЕ СМИО ИЛИ НИЈЕ ЖЕЛИО ИЗРИЧИТО РЕЦИ "НЕ" НЕЗАКОНИТОЈ ПРОЦЕДУРИ И НАСИЉУ ДА СЕ ПОД СВАКУ ЦИЈЕНУ ОБАВИ ЛЕТАЧКИ ЗАДАТАК.... ЈЕДИНО СЕ СЈЕЦАМ ДА ЈЕ КОМАНДАНТ ТЕ ИСТЕ БРИГАДЕ НЕДАВНО ФОТОГРАФИСАН СА ЈЕДНИМ ДЈЕТЕТОМ У НАРУЧЈУ У СЊЕЖНИМ СМЕТОВИМА ВОЈВОДИНЕ, ЗАЈЕДНО СА ПРЕМИЈЕРОМ ВУЧИЋЕМ.... ОД ПРАВОСУЂА ОЦЕКУЈЕМ ВИСОКЕ ЗАТВОРСКЕ КАЗНЕ ЗА ОДГОВОРНЕ И ПРАВИЧНУ НАКНАДУ ШТЕТЕ ПОРОДИЦАМА (ДЈЕЦИ) ПОГИНУЛИХ ЦИВИЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

04.04.2015 12:01

У нормалним земљама стручна комисија истражује несреће и доноси оцјену како је дошло до несреће и ко је одговоран а не премијер да оцјењује ко није крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коwалски

04.04.2015 12:13

Криви навод. Он је летио јер му је било наређено.Па није он био таксиста него војни пилот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБОЉУБ

04.04.2015 13:25

Не знам ко је херој? Али Вучићу ти то сигурно ниси. Како се човјек само олако прода и превари народ од онаквог вође па шта данас постаде заједно са оним председником,брука уништише и оно мало Српског што остаде у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

04.04.2015 18:02

гастарбеитер; све тачно и правилно написано али то остаје пусти сан нас Срба.Одавно смо ми изгубили компас,али искључиво својом кривицом.

ОДГОВОРИТЕ