Хумелс већ Јунајтедов?!

Све је реалнији сценарио одласка одличног штопера из Дортмунда у летњем прелазном року.

Фудбал 04.04.2015 | 13:40
Хумелс већ Јунајтедов?!

Немачки репрезентативац Матс Хумелс (26), освајач шампионске титуле на Мундијалу у Бразилу, могао би по завршетку сезоне да напусти Борусију Дортмунд, у којој је непрекидно од фебруара 2009.

Он је недавно изјавио да би одлазак у иностранство био добар за њега као фудбалера и као личност, иако "сви знају" колико воли Дортмунд.

"Волео бих да се опробам у некој другој лиги и кажем то отворено, јер нисам од оних који тврде да ће остати, а иза кулиса су већ уговорили трансфер", поручио је Хумелс.

Извршни директор клуба Ханс Јоаким Вацке подсетио је да Борусија сваког лета остане без једног од својих асова и да је то саставни део клупске реалности.

Многи сматрају да би Хумелс због међусобног уважавања са Лујом ван Галом био најближи Манчестер јунајтеду, који уједно има потребу за таквим играчем.

"Тренутно је све ово 'шта би било кад би било' прича, јер нема ниједне конкретне понуде. Ако је буде, размотрићемо је и одлучити. Наглашавам да ће та одлука бити искључиво у рукама управе клуба, као што и сам Матс добро зна", рекао је Вацке.

Хумелсу уговор истиче тек 2017, тако да нема много адута у рукама.

Клубови, у принципу, гледају да продају играче најкасније на почетку последње сезоне уговора, али управо је Борусија у новије време направила највеће одступање од те праксе, када је одлучила да не пусти Роберта Левандовског.

Пољак је тако прешао у Бајерн тек када је одрадио цео уговор, као слободан играч и без обештећења.

Коментари / 0

Оставите коментар