Humels već Junajtedov?!

Sve je realniji scenario odlaska odličnog štopera iz Dortmunda u letnjem prelaznom roku.

Fudbal 04.04.2015 | 13:40
Humels već Junajtedov?!

Nemački reprezentativac Mats Humels (26), osvajač šampionske titule na Mundijalu u Brazilu, mogao bi po završetku sezone da napusti Borusiju Dortmund, u kojoj je neprekidno od februara 2009.

On je nedavno izjavio da bi odlazak u inostranstvo bio dobar za njega kao fudbalera i kao ličnost, iako "svi znaju" koliko voli Dortmund.

"Voleo bih da se oprobam u nekoj drugoj ligi i kažem to otvoreno, jer nisam od onih koji tvrde da će ostati, a iza kulisa su već ugovorili transfer", poručio je Humels.

Izvršni direktor kluba Hans Joakim Vacke podsetio je da Borusija svakog leta ostane bez jednog od svojih asova i da je to sastavni deo klupske realnosti.

Mnogi smatraju da bi Humels zbog međusobnog uvažavanja sa Lujom van Galom bio najbliži Mančester junajtedu, koji ujedno ima potrebu za takvim igračem.

"Trenutno je sve ovo 'šta bi bilo kad bi bilo' priča, jer nema nijedne konkretne ponude. Ako je bude, razmotrićemo je i odlučiti. Naglašavam da će ta odluka biti isključivo u rukama uprave kluba, kao što i sam Mats dobro zna", rekao je Vacke.

Humelsu ugovor ističe tek 2017, tako da nema mnogo aduta u rukama.

Klubovi, u principu, gledaju da prodaju igrače najkasnije na početku poslednje sezone ugovora, ali upravo je Borusija u novije vreme napravila najveće odstupanje od te prakse, kada je odlučila da ne pusti Roberta Levandovskog.

Poljak je tako prešao u Bajern tek kada je odradio ceo ugovor, kao slobodan igrač i bez obeštećenja.

Komentari / 0

Ostavite komentar