Маритимо шокирао Порто за финале Купа!

Сензација у Мадеири - Маритимо је у финалу Купа! Витешки подвиг острвљана упропастио Евандрову мајсторију! Тим Ива Вијере по први пут у финалу, где ће играти са Бенфиком...

Фудбал 03.04.2015 | 14:20
Маритимо шокирао Порто за финале Купа!

Историја се поновила - фудбалери Маритима и по трећи пут узастопно успели су да савладају Порто на свом терену и тако својим навијачима донесу огромну радост! Само, најновији подвиг острвљана у окршају са Змајевима донео је до сада невиђен успех - Маритимо је у финалу Купа Португалије - по први пут у својој историји! Екипа Ива Вијере успела је да гол заостатка претвори у погодак предности до краја првог полувремена, иако је у 32. минуту губила и тако дође до сензације у Мадеири, а уједно и спречи борбу за пехар, у којој би главне улоге имали Бенфика и Порто - 2:1 (2:1)!

Али, није добро почело по домаћина! Змајеви су снажно нападали током првих пола сата и упорно је тражили пут до мреже голмана Салина. Маритимо је одолевао доста дуго, али је мрежу начео бивши везиста Црвене звезде Евандро Гоебел! После његовог првог ударца у оквир гола и то са ивице казненог простора, лопта је пронашла пут до жељеног циља, па је екипа Ђулена Лотепегија већ била виђена у финалу.

Али, Маритимо је имао другачије планове. Попут феникса дигли су се из пепела домаћи играчи и потпуно преузели контролу над свим дешавањима, па је изједначење дошло неочекивано брзо. После протрчавања по левој страни Ксавијер је покушао да „сломи“ одбрану противника, али је дошло до контакта са дефанзивцем гостију, Рикардом Переиром, после чега је арбитар моментално показао на белу тачку, а прецизан је био Гало.

Но, ту није био крај. На крилима великог налета, острврски клуб наставио је да врши жесток притисак на противника и до краја првог полувремена успела да дође до потпуног преокрета резултата! После корнера са десне стране, лопта је дошла у срце Портовог шеснаестерца, Раул Силва је лопту главом одлично спровео до Мареге, који је своје име у листу стрелаца уписао готово уз судијски звиждук за одлазак на одмор.

Добра игра Маритима наставила се и у другом полувремену, а гости нису више имали разлога да чекају, па су рискантно кренули на све или ништа. Готово свих 45 минута у другом делу Порто је играо само са три дефанзивца, али то се није исплатило.

Једину праву прилику пропустио је Абубакар у 83. минуту, када је Салин одлично реаговао и зауставио ударац Портовог нападача.

Овим поразом Змајеви су по трећи пут заредом пропустили шансу да се нађу у финалу Лига купа, а период тешких утакмица у априлу тек предстоји.

Коментари / 0

Оставите коментар