Maritimo šokirao Porto za finale Kupa!

Senzacija u Madeiri - Maritimo je u finalu Kupa! Viteški podvig ostrvljana upropastio Evandrovu majstoriju! Tim Iva Vijere po prvi put u finalu, gde će igrati sa Benfikom...

Fudbal 03.04.2015 | 14:20
Maritimo šokirao Porto za finale Kupa!

Istorija se ponovila - fudbaleri Maritima i po treći put uzastopno uspeli su da savladaju Porto na svom terenu i tako svojim navijačima donesu ogromnu radost! Samo, najnoviji podvig ostrvljana u okršaju sa Zmajevima doneo je do sada neviđen uspeh - Maritimo je u finalu Kupa Portugalije - po prvi put u svojoj istoriji! Ekipa Iva Vijere uspela je da gol zaostatka pretvori u pogodak prednosti do kraja prvog poluvremena, iako je u 32. minutu gubila i tako dođe do senzacije u Madeiri, a ujedno i spreči borbu za pehar, u kojoj bi glavne uloge imali Benfika i Porto - 2:1 (2:1)!

Ali, nije dobro počelo po domaćina! Zmajevi su snažno napadali tokom prvih pola sata i uporno je tražili put do mreže golmana Salina. Maritimo je odolevao dosta dugo, ali je mrežu načeo bivši vezista Crvene zvezde Evandro Goebel! Posle njegovog prvog udarca u okvir gola i to sa ivice kaznenog prostora, lopta je pronašla put do željenog cilja, pa je ekipa Đulena Lotepegija već bila viđena u finalu.

Ali, Maritimo je imao drugačije planove. Poput feniksa digli su se iz pepela domaći igrači i potpuno preuzeli kontrolu nad svim dešavanjima, pa je izjednačenje došlo neočekivano brzo. Posle protrčavanja po levoj strani Ksavijer je pokušao da „slomi“ odbranu protivnika, ali je došlo do kontakta sa defanzivcem gostiju, Rikardom Pereirom, posle čega je arbitar momentalno pokazao na belu tačku, a precizan je bio Galo.

No, tu nije bio kraj. Na krilima velikog naleta, ostrvrski klub nastavio je da vrši žestok pritisak na protivnika i do kraja prvog poluvremena uspela da dođe do potpunog preokreta rezultata! Posle kornera sa desne strane, lopta je došla u srce Portovog šesnaesterca, Raul Silva je loptu glavom odlično sproveo do Marege, koji je svoje ime u listu strelaca upisao gotovo uz sudijski zvižduk za odlazak na odmor.

Dobra igra Maritima nastavila se i u drugom poluvremenu, a gosti nisu više imali razloga da čekaju, pa su riskantno krenuli na sve ili ništa. Gotovo svih 45 minuta u drugom delu Porto je igrao samo sa tri defanzivca, ali to se nije isplatilo.

Jedinu pravu priliku propustio je Abubakar u 83. minutu, kada je Salin odlično reagovao i zaustavio udarac Portovog napadača.

Ovim porazom Zmajevi su po treći put zaredom propustili šansu da se nađu u finalu Liga kupa, a period teških utakmica u aprilu tek predstoji.

Komentari / 0

Ostavite komentar