Тони: Рафа никад није био овакав!

Тони Надал, стриц и тренер шпанског тенисера Рафаела, изјавио је да се његов братанац суочава са проблемима нове врсте.

Тенис 04.04.2015 | 11:40
Тони: Рафа никад није био овакав!

Надал се ове године вратио на терен после вишемесечне паузе због повреде, али за три месеца није успео да пронађе форму коју је желео.

Од понедељка пети играч планете признао је после пораза од Вердаска у трећем колу Мастерса у Мајамију да је пренервозан на терену.

“Добро тренира, али на теренеу нема више ону менталну снагу коју је имао раније. Надам се да ће је вратити. Мислим да му је потребно да поврати самопоуздање и надам се да ће се то десити у Монте Карлу. Ако губите, не можете имати самопоуздање. Изгубио је мечеве од играча који су слабије рангирани, а ово је први пут да има проблем овакве врсте”, рекао је Тони Надал.

54-годишњи стриц зна шта је потребно да његов братанац поново буде онај стари.

“Једино може да ради напорније и покушава да буде агресиван на терену, како би се ослободио нервозе. То је ствар релаксације – сигуран сам да ће, пре или касније, бити добро на крају. Ако не одигра добро у Монте Карлу, покушаћемо у Барселони, па онда у Мадриду. Тренутно смо у лошем периоду, али мислим да ће Рафа наставити да игра док не буде имао 29, 30 или 31 годину”, додао је Тони.

Коментари / 0

Оставите коментар